• Lianne is de derde generatie van familie Stronkhorst.

    Naomi Heidinga

Online kopen bij Stronkhorst

OUDERKERK Eetwinkel Stronkhorst, keurslager, heeft sinds kort een webshop. Dat betekent dat er 24/7 gewinkeld kan worden bij de eetwinkel. Bovendien kan zo makkelijk het assortiment worden bekeken. Bestellingen die voor 11 uur geplaatst zijn, kunnen dezelfde dag tussen 15 en 19 uur opgehaald worden in de winkel. Op dinsdag en vrijdag worden bestellingen in de middaguren bezorgd. De bezorgkosten bedragen 7,50 euro per bestelling, bij een bestelling van 50 euro of meer is de bezorging gratis.

Volgend jaar viert Stronkhorst het zeventig jarig bestaan van de winkel in Ouderkerk. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Lianne (26 jaar) treedt in de voetsporen van haar opa en ouders. Alle generaties zijn overigens nog steeds in de winkel te vinden. Opa komt elke dag langs en Wim en Bernadette staan hun dochter voor en achter de schermen bij in de winkel. 

Een aantal zaken is al die jaren onveranderd gebleven. Het sociale aspect van de winkel is nog steeds belangrijk. "Als we na de vakantie in de zomer weer open gaan, komen sommige mensen alleen even langs om ons te begroeten." Klantvriendelijkheid heeft de familie hoog in het vaandel staan, evenals het werken met kwaliteitsproducten. "We hebben al 25 jaar dezelfde leveranciers van ons vlees. We weten dus precies waar ons vlees vandaan komt, niet onbelangrijk in deze tijd."

Maar om succesvol te blijven als onderneming, is het van belang om met de tijd mee te gaan. Van slagerij is Stronkhorst in eetwinkel veranderd, waar naast kwaliteitsvlees ook verse maaltijden, maaltijdsalades, broodjes en smoothies worden verkocht. Ook voor de vegetariër is er keuze. De openingstijden passen daar goed bij, de winkel is dagelijks tot 19 uur open. Er staat een jong team in de winkel, waarvan de oudste, buiten de ouders van Lianne, begin dertig is. De volgende stap voor Lianne was een webwinkel. "Vooral voor onze jongere klanten is dit een uitkomst. Naast het gemak van een webshop biedt deze klanten ook andere voordelen. Ons assortiment is zo heel makkelijk te raadplegen. Handig, bijvoorbeeld als je gaat barbecueën met vrienden. Iedereen kan van tevoren even kijken welk barbecuepakket ze het meest aanspreekt, voordat je gaat bestellen. Een ander voordeel is dat je online direct de prijzen kan raadplegen, weten waar je aan toe bent vindt iedereen prettig. Daarnaast kan de jongere generatie ook vergelijken of zij kiezen vlees te kopen bij de supermarkt of gaan voor kwaliteitsvlees."

KORTINGSACTIE Hoewel het voor veel mensen even wennen is dat je het vlees en bijbehorende tegenwoordig online kunt bestellen, is het bezorgen van bestellingen eigenlijk niet veel nieuws onder de zon. "Opa deed dat vroeger op z'n fiets, hij legde enorme afstanden af." Tegenwoordig wordt dat met de auto gedaan. Elke dinsdag wordt tussen 13 en 15 uur bezorgd in Ouderkerk en op vrijdag in Ouderkerk, Abcoude, Duivendrecht en deels Amstelveen tussen 14 en 17 uur. De bezorgkosten bedragen 7,50 euro per bestelling. Bij bestellingen vanaf 50 euro is de bezorging gratis. Ter kennismaking met de webshop is er een kortingsactie: bij een bestelling van 25 euro krijgt men 10 procent korting. Meer informatie op https://eetwinkelstronkhorst.keurslager.nl.