• Dianto, Richard en hond Karamel

    Naomi Heidinga

Lekker uit eten voor betaalbare prijs bij Tastoeamsterdam

OUDERKERK Goed eten, voor een betaalbare prijs, zonder in te boeten op kwaliteit of service. Een plek waar je even lekker gaat eten met het gezin als je geen zin hebt om te koken, waar je naartoe gaat voor de lunch, een goede kop koffie of een borrel. Dat willen Dianto en Richard hun gasten bieden in hun zaak Tastoeamsterdam aan de Hoger Einde Zuid 2A.

Een half jaar geleden zijn ze met hun zaak begonnen. Daarvoor hadden ze verschillende restaurants in Amsterdam. Ze zitten al 27 jaar in het vak, en runnen de zaak samen. Dianto is de gastheer, Richard staat in de keuken. "We wilden het wat rustiger aandoen, weg uit de stad. We hebben anderhalf jaar gezocht naar een nieuwe plek." Die vonden ze bij de entree van het dorp. "Het is hier in Ouderkerk een heerlijk rustige omgeving, de mensen zijn vriendelijk. We zitten hier op een prima plek. Buiten hebben we ruimte voor een zonnig terras. De afgelopen zomer wisten mensen ons goed te vinden, het was lekker druk."

Ondanks dat ze niet uit Ouderkerk komen, voelen ze zich er al thuis. "Wij zijn dankbaar dat de mensen ons in korte tijd hebben ontdekt. In het begin was men wel een beetje afwachtend, kwamen mensen niet zo makkelijk binnen. Maar mensen die eenmaal bij ons zijn geweest, komen regelmatig terug. Er wordt meer over het restaurant gesproken, mensen kennen ons en weten wat ze kunnen verwachten."

De kaart is divers. "We hebben voor ieder wat wils. Indonesische gerechten aangevuld met gerechten uit de internationale keuken. Je kunt bij ons terecht voor een saté of rendang, maar ook voor een hamburger of biefstuk. Ook pasta staat op het menu." Daarnaast kun je er terecht voor diverse broodjes, waaronder tosti's en clubsandwiches. De Franse uiensoep mag vanwege Richards roots niet ontbreken. Geen zin in uiensoep? Chinese wontonsoep en Thaise Tom kha Kai soep staan tevens op het menu. Als afsluiting een crème brûlée, spekkoek, dame blanche of taart van patisserie Holtkamp. De prijs van de gerechten is bewust betaalbaar gehouden. "Er zit hier al best wat horeca, maar die is een stuk duurder dan wij."

De prijs van de gerechten ligt misschien lager, er wordt niet ingeboet op kwaliteit. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten. Richard besteedt extra aandacht aan de presentatie. Die gerechten zien er stuk voor stuk smakelijk uit, waardoor je als gast voor je gevoel toch wat luxer uit eten bent. Het tweetal heeft service hoog in het vaandel staan. "Sommige gasten komen al ruim twintig jaar bij ons eten, ondanks dat we een aantal keer ergens anders zijn begonnen."

Het tweetal is vastbesloten er een succes van te maken en hopen dat het gaat lukken. "We krijgen gelukkig heel positieve reacties. Mensen zijn niet alleen blij met het eten en de service, ze vinden het ook een fijne plek, met een goede sfeer. Onze hond Karamel heeft zelfs al fans. Sommige gasten nemen speciaal hondenkoekjes voor hem mee."

Tastoeamsterdam is van woensdag tot en met zondag geopend van half elf tot half tien. Op maandag en dinsdag is het restaurant gesloten. Kijk voor meer informatie op www.tastoeamsterdam.nl.