• Resultaat Google my Business

De voordelen van local SEO voor je bedrijf in Amsterdam

Ben jij een lokale ondernemer en moet je het vooral hebben van mensen in de omgeving van Amsterdam? Dan kan Lokale zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend onder de naam Local SEO, zeer interessant zijn. Mond-tot-mond reclame is voor de lokale ondernemer nog steeds belangrijk, maar toch laat je een grote kans liggen als je niet investeert in Local SEO. Steeds meer zoekopdrachten van mensen zijn namelijk lokaal georiënteerd. Ze zijn dus opzoek naar bedrijven in de buurt. Voor ondernemers in Amsterdam is het daarom ook verstandig om te investeren in Local SEO. Zo blijf je de concurrentie voor en zal je meer online en offline bezoekers krijgen. |

Mensen zoeken online naar een bedrijf in de buurt
De manier van zoeken naar bedrijven in de buurt is al jarengeleden veranderd. Vroeger werd er in de telefoongids gezocht naar een kapperszaak, restaurant of speciaalzaakje in de buurt, maar tegenwoordig begint het online. Door de komst van Google is het namelijk heel eenvoudig geworden om te zoeken.
 

Online lokale vindbaar zijn op twee manieren
Allereerst is het belangrijk dat je online vindbaar kan worden via Google op twee manieren. Mensen kunnen namelijk zoeken op 'kapper Amsterdam' en vinden een lijst met kapperszaken in Amsterdam. Door middel van online marketing kan je ervoor zorgen dat jouw kapsalon bovenaan komt te staan. Dit zal zorgen voor veel bezoekers naar je website. Er zijn maandelijks 9.900 zoekopdrachten voor 'kapper Amsterdam'. Je kan je voorstellen dat dit veel bezoekers oplevert als je bovenaan staat op dit zoekwoord.

Het is ook mogelijk om Local SEO te doen op zoekwoorden die niet plaatsgebonden zijn zoals: kapper of kapperszaak. Hiermee kan je mensen bereiken die al in de omgeving zijn van je kapperszaak. Mensen willen het liefst namelijk zo min mogelijk reizen voor het product of dienst waar ze naar opzoek zijn. Een handige tool die jou hierbij kan helpen is Google My Business.

Gebruik Google My Business
Om beter vindbaar te worden in Google is het verstandig om gebruik te maken van Google My Business. Met deze tool kan je je bedrijf letterlijk op de kaart zetten. Je bedrijf wordt namelijk getoond in een map waarbij mensen die een zoekopdracht uitvoeren direct je adres, openingstijden en telefoonnummer kunnen zien. Als gebruikers zoeken naar 'online marketing Amsterdam' wordt een kaartje en de meest relevante resultaten getoond (zie afbeelding bij dit artikel) Dit trekt de aandacht waardoor het makkelijker gemaakt wordt om je bedrijf te bezoeken. Google My Business is gratis te gebruiken en is voor lokale ondernemers in Amsterdam een goede manier om vindbaar te worden in de zoekmachines.

Doordat de manier van zoeken naar bedrijven in de omgeving is veranderd, is Local SEO erg interessant geworden voor lokale ondernemers. Door dit op een correcte manier uit te voeren, kan je veel bezoekers genereren en dus ook omzet behalen.