• Eigen foto
  • Eigen foto

Castle Christmas Fair in Velsen

VELSEN-ZUID Op de historische locatie Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134 te Velsen-Zuid, wordt van 28 november tot en met 1 december dé kerst & lifestyle fair van Noord-Holland gehouden.

Eind deze maand opent de Castle Christmas Fair 2019 haar deuren. Na succesvolle edities in Slot Assumburg te Heemskerk, wordt de lustrumeditie dit jaar gehouden bij Buitenplaats Beeckestijn. Ook dit jaar wordt er uitgepakt met vele leuke kerst-stands, een uitgebreid assortiment lifestyle producten, sfeervolle (big)bands en koren.
De Christmas Fair is geopend op donderdag 28 november van 11.00 tot 22.00 uur; vrijdag 29 november van 11.00 tot 22.00 uur; zaterdag 30 november van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 1 december van 11.00 tot 18.00 uur.

KERSTMAN Dagelijks om 11.00 uur worden het publiek warm verwelkomd door de kerstman die de poorten voor de bezoekers zal openen. Verspreid over de dag zullen er verschillende live optredens plaatsvinden, onder meer van de Tata Steel Big Band en Bart Brandjes (onder andere bekend van Toppers in concert 2018).

AMBACHTEN Bij betreden van de kerstmarkt voelt u gelijk de gezellige sfeer door de verschillende ambachten. Een bekend vissersbedrijf uit IJmuiden zal verse paling en andere vissoorten roken. In een ambachtelijke houtoven wordt oerbrood gebakken door Brandhof Bijzonder Brood, de prijswinnaar van de mooiste stand in 2018. Ook kan worden genoten van bijzondere theeën, vers gebrande lokale koffie, maar ook van wereldmerken zoals Lavazza.

KERSTSHOPPEN Bij de ruim 150 stands kan inspiratie opgedaan worden voor de feestdagen. In het hoofdhuis tonen uiteenlopende exposanten hun waren met onder andere handgeblazen kerstballen, sieraden, kunst en antieke curiosa. Achter het hoofdhuis staan fraaie pagodetenten, overdekte kramen, marktplaatsen en hippe foodtrucks. Ook is er een horecaplein met podium. Naast typische kerstproducten, zoals kerstengelen en antieke kerstversiering, zijn er uiteenlopende producten op het gebied van lifestyle, mode en wonen.

WINTERSE LEKKERNIJ Zowel in het Koetshuis als Brasserie Beeckestijn zijn heerlijke winterse lekkernijen verkrijgbaar zoals snert, stamppot of koffie met appeltaart.

Wie zich op tijd is, kan vragen naar de huisgemaakte perenstrudel met peren uit eigen moestuin bij Brasserie Beeckestijn van sterrenchef Michel.

DICKENS Geheel in stijl worden bezoekers ontvangen door het Motoren Museum met een antieke Volvo en een authentieke stoommachine. Speckled Sheep is er dit jaar ook bij met hun Welsh Hill Speckled Face schapen.

Kijk voor het entertainmentprogramma, de plattegrond en de tickets op de website

Castle Christmas Fair

Buitenplaats Beeckestijn

Rijksweg 134, Velsen-Zuid

www.castlechristmasfair.nl