• PR

Amstelgoed en Rabobank werken samen aan recreatie en toerisme in Amstelland

OUDER-AMSTEL Ondernemersvereniging Amstelgoed en Rabobank Amstel en Vecht hebben een sponsorovereenkomst getekend.

Tijdens een feestelijk tekenmoment in Pop-up Grand Café DE BANQ in Ouderkerk hebben Guus Vonk namens Rabobank en Amstelgoed voorzitter Gert Lutke Schipholt hun handtekening gezet onder de verbintenis die Amstelgoed moet helpen ondernemers te verenigen en zo het enorme potentieel van het Amstelland op toeristisch en recreatief gebied te bewerkstelligen.

Amstelgoed is een ondernemersnetwerk die het gehele Amstelland beslaat (het gebied tussen Amsterdam, Uithoorn en Abcoude, met Ouder- Amstel te midden van deze driehoek). Amstelgoed richt zich met name op ondernemers die een bijdrage leveren aan de recreatieve mogelijkheden van het Amstelland. Dit kunnen horeca en/of recreatie-ondernemers zijn maar ook kunstenaars, boeren of andere producenten van streekproducten.

Op de website www.amstelgoed.nl kunnen alle deelnemende ondernemers zich presenteren op een eigen pagina. Het doel van Amstelgoed is meer inzicht geven aan de recreatieve mogelijkheden van het Amstelland, zodat meer recreanten en toeristen gebruik gaan maken van het prachtige Amstelland. Tot op heden was het Amstelland voor bezoekers een gefragmenteerd en onbekend gebied. Hoe weet een bezoeker wat te doen in dit gebied? Amstelgoed biedt hierin uitkomst en toont de vele mogelijkheden die de groene long ten zuiden van Amsterdam heeft. Zowel voor internationale als nationale bezoekers is het Amstelland een verademing ten opzichte van het overvolle Amsterdam en een bezoekje aan authentiek Nederland. Nergens sluiten stad en platteland zo naadloos op elkaar aan.

De betrokkenen laten weten: ,,Amstelgoed staat voor een recreatief interessant en economisch vitaal Amstelland met behoud van het huidige landschap. Deze gedachte sluit perfect aan bij de coöperatieve inslag van Rabobank. Rabobank ziet in dat Amstelgoed een extra impuls kan geven aan de ondernemers in de regio en wil graag bijdragen aan dit initiatief. Amstelgoed en Rabobank zullen bekijken op welke manieren zij met de gesloten samenwerking een nog betere invulling kunnen geven aan de doelstellingen van Amstelgoed."