• Plien en Bianca

    Katinka Krijgsman
  • Najib Amjali

    Krijn van Noordwijk
  • De Verleiders

    PR

Schouwburg Amstelveen presenteert nieuw theateraanbod

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen start de voorverkoop voor theaterseizoen 2019-2020 zaterdag 11 mei om 10.00 uur.  Vroegboekers krijgen tot en met 31 mei 10 procent korting op veel voorstellingen. Ook dit jaar is het gelukt een aantal grote namen naar de Amstelveense schouwburg te halen, waaronder Najib Amhali en Plien en Bianca.

Het programma voor seizoen 2019-2020 is samengesteld door schouwburgdirecteur Dominique Deutz. Het is haar laatste: ze nam 15 april officieel afscheid van de Schouwburg en haar 'schouwburgfamilie'. Ze laat een goedlopende Schouwburg Amstelveen achter, en wederom een stampvol theaterprogramma, met shows voor uiteenlopende doelgroepen. Van moderne dans tot klassiek ballet, cabaret met doordachte grappen of platte humor, toneel, opera, jeugdvoorstellingen en muziek.

CABARET Trots is de schouwburg op de komst van cabaretier Najib Amhali. Met zijn show 'Waar was ik?' staat hij op vrijdag 27 en zaterdag 28 september geprogrammeerd. In deze nieuwe theatershow met persoonlijke verhalen en oude bekenden gaat hij onder meer in op zijn drugsverslaving. Ton Kas staat op woensdag 6 november garant voor een totaal mallotige en melige avond in de schouwburg. Kas, bekend om zijn droge humor, belooft de kijker het beste uit zijn repertoire te brengen. Patrick Laureij komt op woensdag 27 november en woensdag 8 januari terug naar Amstelveen met zijn show 'Nederlands Hoop'. Het komisch duo Plien en Bianca staat op 5 maart op de planken met meesterlijke typetjes en scherpe dialogen.

DANS Ook komend seizoen is er volop aandacht voor dans. Niet de minste gezelschappen doen Amstelveen aan. Zo brengt Introdans op 15 november een eerbetoon aan 75 jaar Slag om Arnhem. Het Nederlands Dans Theater toont met 'Sierra Oscar Foxtrot Tango' een verrassende mix van vier 'choreografische stemmen'. Op Tweede Kerstdag wordt de klassieker De Notenkraker opgevoerd door het Charkov City & Opera Ballet.

JEUGD In september vindt wederom het Kunst en Kids festival plaats, met onder meer Brandweerman Sam. Op de website is het programma te vinden voor het festival, dat op zondag 29 september wordt gehouden. Zondag 12 januari komt de Efteling naar Amstelveen, met de voorstelling 'De Sprookjesboom': een 'betoverende voorstelling voor de hele familie'. Een feest voor het hele gezin is tevens Repelsteeltje en de Blinde Prinses, van Theater Rotterdam. Een show vol liedjes, grappen en toverkunst. De grappen zijn niet alleen leuk voor de kinderen, ook ouders kunnen lachen om de diepere laag die er achter verborgen gaat. De voorstelling van Theater Rotterdam staat gepland voor 21 tot en met 23 februari.

MUSICAL De Showponies van Alex Klaassen doen ook dit seizoen Amstelveen aan. Met het vervolg op zijn eerste kaskraker staat hij op vrijdag 20 en zaterdag 21 december in Amstelveen. Met Kinky Boots staat van vrijdag 6 tot en met 8 december een Broadway-hit in de Schouwburg. En liefhebbers van de leukste hotelbaas ter wereld, Basil Fawlty, opgelet: de Faulty Towers Diner Experience staat in februari in de Schouwburg, een onvergetelijke show met diner. Fashionista's kunnen hun hart ophalen bij de show van stylist Fred van Leer, gepland voor donderdag 20 februari.

MUZIEK Ruth Jacott, Martijn Fischer en Percossa, de beste slagwerkgroep van de Benelux staan komend seizoen op het programma. Fischer zingt de mooiste liedjes van Hazes.

OPERA De Nederlandse Reisopera brengt vrijdag 22 november Jevgeni Onjegin (Tsjakovski) op de planken (ditmaal volledig in kostuum); ruim een maand eerder kunnen liefhebbers kijken naar Carmen, uitgevoerd door De Staatsopera van Tatarstan.

TONEEL Huub Stapel vertelt in zijn one-men show Het Huwelijk over alle (on)gemakken van het huwelijk; De Verleiders Female geven hun kant van het verhaal op 12 november. In het laatste weekend van januari zijn de belevenissen van een noodlijdende snackbar te volgen in Jon van Eerd's 'Herrie in de Keuken'.

Kijk voor een volledig overzicht van het programma op https://schouwburgamstelveen.nl/

Naomi Heidinga