• PKN Duivendrecht

Film in de kleine kerk

DUIVENDRECHT In de Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, wordt vrijdag 11 januari om 20.00 uur de film 'The Truman Show' vertoond. 

VERHAAL Misschien heeft u ook wel eens het rare idee gehad, dat dit leven niet echt is, maar helemaal in scene is gezet. In deze film uit 1998 van regisseur Peter Weir wordt dit idee uitgewerkt: we volgen Truman Burbank (prachtige rol van Jim Carrey), die een perfect leventje leidt: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is en krijgt hij het vermoeden dat er iets niet klopt… Deze 20 jaar oude film is onverminderd actueel in een tijd waarin 'virtual reality' en 'fake news' een grote rol spelen. Ook raakt deze zeer onderhoudende film met goede acteurs aan de narcistische behoefte van velen om gezien te worden, en laat hij ons op een andere manier kijken naar ons leven en de maatschappij.

Na afloop van de film is er onder het genot van een drankje een nagesprek. Martijn Nolte en ds. Wim Brouwer zijn aanwezig. Voor toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.