• Duo Verso

    Claudia Hansen

Duo Verso geeft concert op Wester-Amstel

AMSTELVEEN Duo Verso geeft op zondagmiddag 27 januari een huisconcert op Buitenplaats Wester-Amstel. Het duo bestaat uit Matthijs Koene (panfluit) en Stefan Gerritsen (gitaar).

De combinatie panfluit-gitaar is geen alledaagse combinatie, maar Matthijs Koene-panfluit en Stefan Gerritsen-gitaar vormen al sinds 1997 een duo dat een vaste plek heeft verworven op de klassieke podia in binnen- en buitenland. Met hun visie en speelwijze en dankzij hun samenwerking met componisten als Klaas de Vries, Guus Janssen en Theo Loevendie hebben zij een geheel eigen repertoire gecreëerd voor panfluit en gitaar.

DUO VERSO Het ensemble won talloze internationale prijzen en maakte in 2007 zijn debuut in Carnegie Hall in New York. Hun cd 'Chasing Piazzolla kreeg vier sterren in de Volkskrant.

Op het programma van het huisconcert op Buitenplaats Wester-Amstel staan werken van Franz Schubert, Manuel Ponce, Astor Piazzolla , Calliope Tsoupaki (sinds kort benoemd tot Componist des Vaderlands) en het speciaal voor Duo Verso geschreven 'Ostinato II' van Artyom Kim (Oezbekistan).

Het concert op Buitenplaats Wester-Amstel aan Amsteldijk-Noord 55 begint zondag 27 januari om 15.00 uur. De entree bedraagt 12 euro (donateurs betalen 9 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis). Koffie en thee gratis vóór aanvang.

Reserveren kan via muziek@wester-amstel.nl of 020-4964938. Meer informatie is te vinden op: www.wester-amstel.nl.