• Pr

Cheng Quartet geeft huisconcert op Wester-Amstel

AMSTELVEEN Het Cheng Quartet geeft zondagmiddag 24 februari een huisconcert op Buitenplaats Wester-Amstel aan Amsteldijk-Noord 55. Het kwartet bestaat uit vier Taiwanezen die in Amsterdam dit kwartet geformeerd hebben.

Het Cheng Quartet bestaat uit Wan-Ru Cheng (viool), Hui-Wen Cheng (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool0 en Sheng-Chiun Lin (cello). In juni 2018 sloot het kwartet zijn opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie af met een masterdiploma van het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet speelde in onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en tijdens het Grachtenfestival en het Internationale Kamermuziekfestival Utrecht.

Zondag speelt het Cheng Qyartet staan tijdens het concert op Wester-Amstel Strijkkwartet in F-groot van Maurice Ravel en Strijkkwartet op. 13 in a-klein van Felix Mendelssohn Bartholdy. Het concert is georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Academie en begint om 15.00. De toegang bedraagt 12 euro (donateurs 9 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis). Koffie en thee gratis vóór aanvang. Reserveren kan via muziek@wester-amstel.nl of 020-496.4938. Voor meer info: www.wester-amstel.nl