• De AAS-expositie wordt ingericht. Op de foto een deel van de werken.

    Marion Kiewik

Amstel Art School exposeert

OUDERKERK Kunst van eigen bodem. De Ouderkerkse amateurschildersgroep Amstel Art School (AAS) exposeert op 1 en 2 juni in het gebouw waar ooit de brandweer huisde. De expositie wordt georganiseerd in het kader van ‘iktoon - kunst van iedereen’, een initiatief vanuit de kunst- en cultuursector. Zij willen in de maand juni in het hele land een podium bieden aan amateurkunstenaars: dans, theater, muziek, film, fotografie, schrijven… en beeldende kunst. AAS-kunstschilder Dorine Prins: ‘Wij doen mee om te laten zien wat wij in huis hebben - letterlijk en figuurlijk.’

KUNSTSCHILDERS Aan de (verkoop)tentoonstelling doen twaalf kunstenaars mee, ieder met een stuk of vijf werken. De exposanten zijn Jouke Bakker, Alex de Boer, Miep Gravendeel, Marlies Helsloot, Inge Kloosterman, Karin Nat, Dorine Prins, Renee Roth, Wendy Swart, Bert Verheul, Poemie Verhulst en Ina Vrins. De meesten hebben al jaren les van kunstenares Noor Geurts.

KAZERNE Een paar maanden na hun succesvolle expositie vorig jaar in de historische pastorie naast de Amstelkerk konden Noor’s cursisten de voormalige brandweerkazerne in het dorpscentrum betrekken. De Amstel Art School werd een feit. Samen met kringloopwinkel De Tulp heeft AAS de ruimte in bruikleen van de gemeente, voorlopig voor een jaar, tot er duidelijkheid komt over de toekomst van het gebouw.

ATELIER Kunstschilder Renee Roth is maar wat blij met deze plek. ‘We hebben nu een echt atelier waar we, naast de reguliere schilderlessen door Noor, ook op onze eigen tijd aan de slag kunnen. Het samen schilderen is enorm stimulerend.’ Dorine vult aan: ‘Ook niet-cursisten mogen van deze ruimte gebruik maken om te schilderen - natuurlijk wel onder begeleiding van een van ons. Dat kost 5 euro per keer. Verder zijn er regelmatig inloopateliers modelschilderen en -tekenen. Daarvoor zijn de kosten € 7,50 per keer, inclusief de vergoeding voor het model.’

WERKEN Maar op dit moment richt alle aandacht zich op de komende expositie. De kunstenaars zijn hard aan de slag om hun werken op een aantrekkelijke manier te presenteren aan het publiek. Neem alvast een voorproefje op Instagram (aas_kunstschilders) en op de website www.amstelartschool.nl.

Zaterdag 1 juni 10-17 uur en zondag 2 juni 12-17 uur

Marion Kiewik brandweerkazerne Ouderkerk aan de Amstel.