• pixabay

Alzheimer Café in teken van dans en muziek

OUDER-AMSTEL Het Alzheimer Café voor Amsterdam – Oost / Diemen / Ouder - Amstel wordt gehouden op dinsdag 11 juni, in Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam – Oost. Verhalen uit de praktijk zullen worden afgewisseld en aangevuld met informatie over de effecten van dans, beweging en muziek op lichaam en geest. In het bijzonder zal er aandacht worden besteed aan de meerwaarde van dans en muziek voor mensen met dementie.

Recent onderzoek uit de neuropsychologie wordt onderbouwd door ervaringen en observaties uit de praktijk. Ook het thema welzijn en zingeving komt aan bod en welke rol dans en muziek hierin zou kunnen spelen. Middels belevingsgerichte oefeningen zal het
vertelde ervaarbaar worden en zullen we, wie weet, samen een dansje wagen. 

Lina Fuhrmann is werkzaam als danstherapeute bij ZGAO en is als docente ervaringsgerichte anatomie en neurofysiologie verbonden aan Codarts, Master Danstherapie. Open vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Toegang is gratis. Meer info via Ans Baard, 020 699 40 97, ansbaard@hotmail.com.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.
Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats (behalve in juli en augustus), waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.