• SV Ouderkerk

    pr

ZSGO maatje te groot voor Ouderkerk

OUDERKERK Onder een stralende winterzon speelde Ouderkerk zondag de eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen het 1 punt hoger geklasseerde ZSGO. Na een 1-0 voorsprong liep Ouderkerk de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Ouderkerk verloor met 1-3.

Pupil van de week Hugo Groen gaf voorafgaand aan de wedstrijd het goede voorbeeld, door de bal strak achter keeper Santos van ZSGO te plaatsen. De eerste 20 minuten ging het spel over en weer waarbij Ouderkerk in de 21ste minuut aan het langste eind trok. Laurens van Beek wist de bal in de linker benedenhoek te plaatsen. Er werd geappelleerd voor buitenspel, maar de bal kwam via een ZSGO speler voor de voeten van Laurens terecht. De goed fluitende scheidsrechter Wigchers keurde de goal terecht goed. Acht minuten later werd het 1-1. Nadat Tom Straver voor bijna open doel de bal te laat onder controle kreeg, wist ZSGO te profiteren van de counter en middels een 1-op-1 situatie werd de bal eenvoudig ingetikt, 1-1.

Ouderkerk begon de tweede helft nog goed. In de 46ste minuut was het Kaj de Jong over rechts die Tom Straver aanspeelde. Via een voet belandde de bal op de paal. Een minuut later was het ZSGO die 1-2 aantekende. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Ouderkerk liep achter de feiten aan en ZSGO was met en zonder bal sneller, feller en voetbalde gewoonweg beter. In de 77ste minuut tekende ZSGO dan uiteindelijk de 1-3 aan. Het had echter een grotere score kunnen worden, ware het niet dat Ouderkerk René de Jong als keeper heeft. Wederom werd goalie de Jong uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Door deze 1-3 nederlaag handhaaft Ouderkerk zich in de middenmoot op de 7de plek. Het mist nu net de aansluiting met de subtop, waarbij Diemen (3-2 winst) volgt op 1 punt achterstand. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Zwanenburg. Ouderkerk hoopt dat dat duel de start kan zijn van de weg naar boven,

Mark van 't Veer