• WTC De Amstel opent zondag het wegseizoen op het eigen parcours aan de Startbaan in Amstelveen.

    Hans Leijnse

WTC De Amstel opent wegseizoen

AMSTELVEEN WTC De Amstel houdt op zondag 17 maart organiseert de openingswedstrijden van het nieuwe wegseizoen op het thuisparcours aan de Startbaan in Amstelveen. Dan wordt het open Regiokampioenschap van Amstelland verreden.

Naar verwachting zullen er deelnemers uit heel Noord Holland op de wedstrijd af komen. De Jeugd start om 10.00 uur, gevolgd door de Nieuwelingen en de Dames. Om 13.00 uur gaan de Senioren Heren van start. Het snelle parcours aan de Startbaan staat vo,gens WTC DE Amstel altijd garant voor mooie koersen, zeker in het begin van het seizoen als de verschillen nog groot zijn.

Het wegseizoen is inmiddels overigens al gestart voor de renners van WTC De Amstel en de eerste goede prestaties zijn inmiddels ook geleverd. In het Brabantse Schijndel liet Enzo Leijnse bijvoorbeeld zien dat hij er al staat. In de ziedende storm geselde hij het peloton, maar greep net naast de winst en werd tweede.

Bij de Jeugd zijn met name Viego Tijssen, Max Baars en Jesse de Vries al succesvol geweest en bij de Dames hebben de zussen Markus zich al tijdens meerdere wedstrijden laten zien.