• Archief BDU

    import

Wielerronde van Ouderkerk

OUDERKERK De wielerronde van Ouderkerk vindt dit jaar voor de 50ste keer plaats. Het jubileum wordt zaterdagavond 15 juni opgeluisterd met een speciale ronde: de wielerronde van de Ronde Hoep. Er zal een Ploegentijdrit verreden worden en er zijn pelotonswedstrijden in vier categorieën.

Nadat de wielerronde jarenlang aan de Emmalaan/Julianalaan werd verreden als stratenrondje van een kilometer is er nu sprake van een grote omloop van 16 kilometer. Start en finish van de wedstrijden vinden plaats aan de Verlengde Polderweg nabij het viaduct onder de A9, waarna de renners in de richting van de Voetangelbrug rijden. Vervolgens gaan ze via de Waver naar de Ronde Hoep West. Nabij de start en finish er bij Boerderij Polderzicht catering en vermaak. Voor het publiek zijn de wedstrijden daar ook erg goed te volgen.

In de Ploegentijdrit wordt er door 30 teams van vier renners gestreden om de snelste tijd over één 'rondje Hoep'. Naar verwachting zullen er snelheden van ruim boven de veertig kilometer per uur gehaald worden. Er wordt gestreden om de algemene overwinning maar er zijn ook speciale prijzen voor het beste Ouderkerker team, het beste Dames team en de beste ploeg op zogenaamd 'conventioneel' materiaal. De Ploegentijdrit start om 19.00 uur.

De pelotons starten vanaf 20.00 uur waarbij er vier categorieën van start gaan: de Elite/Amateurs mannen, een Dames-koers, een wedstrijd voor Nieuwelingen jongens (15/16 jaar) en de zogenaamde Sportklasse (senioren mannen). Er wordt niet alleen gestreden om de dagprijzen, maar ook om de eindzeges in de overkoepelende Amstelrondes klassementen (samen met de wedstrijden in Amstelveen en Nes aan de Amstel). Naar verwachting zullen veel renners van de organiserende wielervereniging De Amstel hun beste been voor zetten om op het podium te komen. In de voorgaande eigen rondes (Nes aan de Amstel en Amstelveen) lukte het alleen Enzo Leijnse om een wedstrijd te winnen. Er wordt nu gehoopt op meer.

Voor de veiligheid worden alle wedstrijden gereden onder begeleiding van auto's en motoren. Op alle kruispunten staan verkeersregelaars en langs de kant zijn de wedstrijden goed te volgen. Vanaf circa 21.45 uur is de gehele Ronde Hoep weer volledig bereikbaar.