• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    pr

SV Ouderkerk kan tij niet keren tegen VSV

OUDERKERK Het werd zondag een teleurstellende middag voor het Ouderkerkse publiek bij het thuisduel in de derde klasse tegen VSV. De tegenstander haalt momenteel na een slechte competitiestart goede resultaten. Voor Ouderkerk is het momenteel 180 graden de andere kant op en ambities moeten worden bijgesteld. Ouderkerk verloor het thuisduel met 1-2.

VSV dat op 10 februari met dikke cijfers (8-1) wist te winnen, was de bezoekende ploeg op deze zonovergoten middag. Het was echter Ouderkerk dat al in de eerste minuut voor had moeten komen. Er werd klungelig over de bal heen gemaaid bij een kans voor open doel.

VSV wist na 5 minuten speeltijd de score wel te openen. Via een verkeerd ingespeelde bal van Thijs de Dood werd het 0-1. Een kwartier later wist René de Jong de 0-2 te voorkomen. Kort daarop was het een fraaie pegel van Hilbrink in de kruising die de goalie van VSV goed wist te pareren. In de 33ste minuut was het nog wel een voorzet van Desley Douglas die goed werd terug gelegd door Melissen op Straver. De onfortuinlijke Straver wist ook deze dot van een kans niet te benutten.

Kort na rust wist VSV echter de score te verdubbelen. Via een ingooi over rechts wist VSV het net te vinden in de verre linkerhoek, 0-2. Het was en werd een middag om gauw te vergeten.

In de 67ste minuut, na goed doorzetten van Melissen, werd het nog wel 1-2 door Laurens van Beek. De druk op het VSV-doel werd wel iets verhoogd, maar ook het slotoffensief mocht niet baten.

Was VSV de overheersende en goed spelende ploeg? Nee is het antwoord. Ouderkerk was minder. De ploeg van Pasteuning / van der Horst presteert onder de maat. Het is gewoonweg niet goed genoeg om ook eens winst te kunnen pakken. Er wordt weinig gescoord, het ontbreekt aan bezieling, passie (enkelen daar gelaten) en een goed observant ziet geen team staan. Een flinke uitdaging voor de rest van de competitie.

Pupil van de week was Elvis de Haan en speler van de week René de Jong.

Volgende week staat een inhaalwedstrijd in en tegen Bloemendaal op het programma. Ouderkerk staat momenteel op de 9de plek, met onder andere Bloemendaal in het kielzog.

Mark van 't Veer