• De lopers gaan van start.

    De Amstelbocht

Perfecte omstandigheden bij 35ste editie Rondehoeploop

OUDERKERK Dez de Eerns uit Amsterdam is zondag bij de heren de winnaar geworden op de 17 km Rondehoeploop met een supersnelle tijd van 58:10. Bij de dames was Katia Ganda uit Zaandam de snelste met een tijd van 1:15:23.

Het was volgens de organisatie een geweldige ontspannen 35ste editie van de Rondehoeploop. Al vanaf half negen ‘s ochtends arriveerden de eerste enthousiaste hardlopers. Het weer was uiterst ideaal te noemen. Het was een perfecte combinatie van droog weer, een zonnetje en een heerlijk fris windje. Dit zorgde dan ook voor de fantastische tijden van de winnaars en veel andere deelnemers. Naast een medaille, ontving iedereen een paar Rondehoeploop sokken

Gedurende de hele ochtend heerste er een gezonde spanning voor de start van de drie wedstrijden. De 488 deelnemers deelden hun vorige eindtijden met elkaar om zo de competitie op een gezonde manier op te voeren. Daarnaast heerste er ook een zeer ontspannen sfeer terwijl men de laatste rek -en strekoefeningen deed. Rond 11.00 uur stond het pleintje voor de start vol met moedige deelnemers en jubelende toeschouwers.

Om 11.30 uur klonk het startschot gegeven door Wilfred Mooij uit Ouderkerk aan de Amstel, voor de hardlopers van de 17 km. Kort daarop volgden nog twee startschoten voor de 5,5 km en de 2 km. Langs het gehele parcours zorgden enthousiaste vrijwilligers voor diverse waterposten en voor de veiligheid van de deelnemers.

Eerste Ouderkerkse heer en dame op de 17 km waren Frans Slats en Nikita Beukenboom. De 5,5 km polderloop werd bij de heren gewonnen door Ephrem Kuiper uit Amsterdam. Caroline Botman uit Utrecht was de eerste dame.

Bijna zestig enthousiaste kinderen (soms vergezeld door hun ouders) renden mee met de 2 km jeugdloop. In de categorie tot en met 9 jaar gingen de eerste prijzen naar Karenina Steen en Ruben Lemmink. In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar waren Jackie Vissers en Gijs Allaert de snelsten. Alle kinderen kregen na finish een fraaie bidon van hoofdsponsor Geijsel Kroon en een leuke gadget.

De organisatie van IJsclub de Amstelbocht dankt de tachtig vrijwilligers en de trouwe sponsors die deze 35ste editie weer mogelijk hebben gemaakt. Er zijn veel foto’s van de Rondehoeploop gemaakt die zijn terug te vinden op de website www.rondehoeploop.nl. Ook is hier de volledige uitslagenlijst te vinden.

CLUB VAN HET JAAR IJsclub De Amstelbocht, organisator van de Rondehoeploop, hoopt ook zelf in de prijzen te vallen. De vereniging doet mee aa n de verkiezing ´Club van het Jaar 2019!' die onder meer wordt georganiseerd door NOC*NSF, Rabobank en het AD. De Amstelbocht wil ook kans maken op de titel en vraagt iedereen die de club een warm hart toedraagt snel te stemmen op de site https://www.clubvanhetjaar.nl/de-amstelbocht. De Amstelbocht stelt iedere stem zeer op prijs.