• WVOP

Thijs Bijleveld in kernploeg Optimist

OUDERKERK Thijs Bijleveld van Watersport Vereniging Ouderkerker Plas (WVOP) heeft zich gekwalificeerd voor de Kernploeg Optimist. 

In deze ploeg zeilen de beste zestien Optimist zeilers onder 15 jaar uit Nederland. Hij heeft zich in de Kernploeg gezeild door in zes weekenden (drie in het voorjaar, drie in het najaar) 37 wedstrijden te varen en hierbij op een zevende plaats te eindigen.

Thijs is 5 jaar geleden begonnen met zeillessen in de Optimist bij de WV Ouderkerkerplas. Met het WVOP wedstrijdteam heeft hij de eerste regionale wedstrijden gevaren. Daarna is hij bij het RTB team van de WV Braassemermeer aangehaakt. Na eerst regionale wedstrijden volgden landelijke wedstrijden en het laatste jaar ook zelfs buitenlandse wedstrijden, onder andere in België, Spanje, Turkije en Italië.

Afgelopen jaar zat Thijs in de Jeugdploeg (beste acht zeilers onder de 12 jaar). Thijs zeilt tot en met eind januari elk weekend op zaterdag en zondag. Zijn eerste aankomend buitenland event is Monaco waar hij samen met drie andere Nederlandse team genoten deel gaat nemen aan de "Monaco Optimist Team Race Trophy". Dit is een internationaal event met teams uit zestien landen.