• ouderamstel.nl

Succesvolle deelname college aan Triathlon Ouderkerkerplas

OUDERKERK Na vorig jaar het startschot gegeven te hebben bij de Triathlon bij de Ouderkerkerplas vond wethouder Barbara de Reijke van Sport en Gezondheid dat het tijd was dat meer inwoners uit Ouder-Amstel deel zouden moeten nemen aan dit leuke evenement. Dit jaar was het aantal deelnemers uit Ouderkerk en Duivendrecht verdrievoudigd en heeft zelfs het college meegedaan met de Triathlon Sprint in estafettevorm.
Burgemeester Joyce Langenacker ging van start met 750 meter zwemmen in de Ouderkerkerplas. Vervolgens droeg zij het stokje over aan wethouder Barbara de Reijke om 20 kilometer te fietsen en werd de afsluiting gedaan door wethouder Marian van der Weele met vijf kilometer hardlopen.

Lees ook: Tropische temperaturen bij Triathlon Ouderkerk.

Wethouder De Reijke was de initiatiefnemer van de deelname van het college: "Vorig jaar mocht ik het startschot lossen bij de Triathlon Ouderkerkplas en het viel me op dat er weinig deelnemers uit onze eigen gemeente waren. Mensen uit de weide omgeving komen hier naartoe voor deze leuke en uitdagende wedstrijd en de Ouderkerkerplas is hiervoor natuurlijk een unieke locatie. Het zou mooi zijn als er meer uit onze eigen gemeente deze sportieve uitdaging aan zouden gaan en vond ik dat we als college ook een voorbeeldfunctie hierin hadden."

Met name bij de Sprint-afstand van de Triathlon, die bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 km hardlopen, zijn er veel mensen die voor het eerst deelnemen. De Reijke: "Zeker in estafettevorm moet het ook voor minder getrainde sporters wel te doen zijn en is het gewoon een leuk evenement. Zelf had ik bijvoorbeeld nog nooit eerder op een racefiets gefietst. Ik had wel eens aan indoor- spinning gedaan, maar het deelnemen aan zo'n wedstrijd was toch wel wat zwaarder. Maar het was heerlijk weer en de sfeer was erg gezellig. Al met al was het een succesvol evenement en hopen we dat volgend jaar nog meer mensen uit onze gemeente deel gaan nemen!"