• Blijdschap na de 3 kilometer.

    Elly Bosman

Gerdien Meijer wint wereldkampioenschap Masters allround

OUDERKERK Gerdien Meijer uit Ouderkerk is afgelopen week afgereisd naar het Italiaanse Collalbo voor het Wereldkampioenschap Masters allround. Na een dagje acclimatiseren op de schitterende ijsbaan tussen de bergen was het gesprek met het ijs gevoerd, Gerdien durfde het wel aan.

Op vrijdag reed Gerdien de 500 meter (43.58) , waarmee ze direct eerste werd. Op de aansluitende  1500 meter kon ze dat herhalen (2.14.93) dus met vertrouwen op naar de tweede dag. Op zaterdag werd alleen de 1.000 meter gereden, daar deed ze 1 minuut 27.38 over, ook dat was de eerste plek. En op zondag was de afsluitende 3 kilometer die door haar in  4 minuut 56.52 werd afgewerkt. Daarmee werd ze Wereldkampioen allround dames 55+, met winst op vier afstanden. Maar door haar uitstekende tijden was ze  op twee afstanden ook overall kampioen dames masters 35+.

De Amstelbocht is trots op hun trainigslid én trainer. "We gaan haar volgen met haar voorbereiding voor het Wereldkampioenschap Sprint in Calgary", aldus de club.