• Coherente

Basketbaltoernooi basisscholen in Duivendrecht

DUIVENDRECHT De leerlingen van groep 7 van de A. Bekemaschool en de Grote Beer speelden op dinsdag 3 december een basketbaltoernooi tegen elkaar.

Na geoefend te hebben met de gymleraar tijdens de gymles werden ze nu op de proef gesteld. Wie gaat de beker winnen? Het toernooi startte na de grote pauze. De leerlingen druppelden enthousiast binnen en waren benieuwd wat er allemaal ging gebeuren. De teams zijn vooraf verdeeld over meerdere poules, in totaal waren er twaalf teams. Nadat de spanning er een beetje vanaf was gespeeld ging de bal vliegensvlug de velden over. Onder luide aanmoedigingen werd er samengespeeld en de coaches hielden nauwlettend de score bij.
De teams waren aan elkaar gewaagd en de uitkomsten lagen elke wedstrijd dicht bij elkaar. Niet alleen op het veld waren de basketballers fanatiek, ook op de tribune. Tijdens het toernooi hadden de leerlingen veel plezier en onderling waren de scholen sportief naar elkaar toe. Na de poulewedstrijden was het tijd voor de finale. Tijdens de finale werd veel gescoord uiteindelijk won A. Bekemaschool team 1 de beker. Het toernooi werd afgesloten met een groot applaus voor de leerlingen zelf, omdat een ieder zich onwijs sportief ingezet had. Daarna was er applaus voor de gymleerkrachten van de beide scholen en voor stichting Coherente voor de organisatie van het toernooi.