• WTC de Amstel

Ouderkerker Cross

OUDERKERK De achtste editie van de Ouderkerker Cross vindt aanstaande zondag (26 november) plaats. Ook dit jaar staat er een groot en sterk deelnemersveld aan de start en wordt er een fraai parcours uitgezet langs de Ouderkerkerplas.

De thuisrijders van organiserende vereniging WTC De Amstel zijn in vorm, zo bleek in de afgelopen crossen en zullen weer voor de prijzen gaan. Enkele Ouderkerkers gaan proberen in hun thuiswedstrijd op het podium te komen. In het hoofdnummer, de categorie onder de 40 jaar, is het even afwachten welke toppers zich melden. Als de jonge Ouderkerkers Teun Mouris, Niek Voogt en Victor Broex aanwezig zijn, dan zijn ze zeker podiumkandidaten. Broex was vorig jaar de winnaar, voor zijn trainingsmaat Mouris en Voogt won de Nieuwelingenkoers, maar heeft nu stap naar een hogere categorie gemaakt.

Bij de Nieuwelingen (15/16 jaar) en de Dames hebben de thuisrijders ook kans op een zege. De categorie wordt beheerst door Tristan Geleijn van WTC De Amstel, maar wellicht doen ook Wessel Mouris en Sander Brandse een gooi naar de zege. Ook in de Damesklasse zijn verschillende Amstelrensters als Rosan Koper en Judith Jelsma vaak succesvol. In de Mastersklasse, renners van 40 jaar en ouder, is Marcel Witte van WTC De Amstel de favoriet, maar zijn clubgenoten Jeroen van Hoeijen, Hamish Morrin, Michael Breedt en en vooral Amstelvener Patrick Molenaars zitten hem op de hielen. In de Jeugdklasse (tot 14 jaar) heeft de thuisclub ook enkele toppers met de klassementsleider Mees van Duren, maar ook

Jelle Boonstra, Sander Brandse, Viego Tijssen, Michel Mouris en Julian Vergouw staan wel eens op het podium. In de wedstrijden voor Schooljeugd (om 10 u) en de Mountainbike Funklasse (11 u) zullen veel plaatselijke coryfeeën proberen op het podium te komen.