• SV Ouderkerk

    pr

Ouderkerk verliest van koploper DCG

OUDERKERK De zondagselectie van SV Ouderkerk heeft zondag het uitduel tegen koploper DCG in de derde klasse verloren met 4-0. De wedstrijd werd in de tweede helft beslist. Bij het ingaan van de rust was het nog 0-0.

Ouderkerk heeft het DCG uiteindelijk niet moeilijk gemaakt. De goalie van de thuisploeg heeft nauwelijks moeilijk werk verzet. Het tegendeel gold voor de keeper van Ouderkerk René de Jong, die na een korte periode van afwezigheid, op doel stond.

Door balverlies in de 19de minuut op het middenveld, wist DCG gevaarlijk uit te breken. René de Jong wist het feest te bederven door de inzet zeer fraai te redden. Nog geen minuut later was het diezelfde de Jong, die in een 1-op-1 situatie zijn goal op miraculeuze wijze schoon wist te houden.

De grootste kans voor DCG deed zich voor in de 25ste minuut. De verdediging van Ouderkerk werd op het verkeerde been gezet, maar dat fouten gemaakt kunnen worden bleek nu weer. Een niet te missen kans voor open doel werd rechts naast geschoten. Net voor rust ontstond er veel commotie op en naast het veld over twee vermeende buitenspelsituaties. Eerst al voor Ouderkerk en daarna voor DCG. De goal die daaruit volgde werd, naar later bleek terecht, afgekeurd door de prima fluitende scheidsrechter. Met een 0-0 ruststand wist Ouderkerk de eerste helft knap te overleven.

Al in de eerste minuut van de tweede helft was het wel raak. Een harde schuiver voor doel werd ingetikt door DCG, 1-0. Daarmee werd de wedstrijd op slot gegooid. Zo werd het in de 52ste minuut 2-0 na verkeerd inspelen door Friso Kaashoek, waar DCG gretig van profiteerde. Een kwartier voor tijd werd het 3-0, door een ongelukkige schuiver van Thijs van Barneveld. In de laatste minuut scoorde DCG nogmaals en werd 4-0 als eindstand genoteerd.

Ouderkerk werd afgetroefd op snelheid met en zonder bal, het goede combinatiespel van DCG en teamspirit. Ouderkerk kan en moet beter, maar het lijkt ook alsof de teamgeest en het plezier in het spel weer hervonden moet worden. Volgende week wacht VSV thuis, die zondag met maar liefst 8-1 won van Real Sranang.

Tot speler van de week werd Tim Baas verkozen.

Mark van 't Veer