• ANP Foto

NK triathlon sprint naar Ouderkerk

OUDERKERK Het NK triathlon sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) dat op 31 augustus wordt gehouden is verplaatst naar de Ouderkerkerplas in Ouderkerk. Dat hebben de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en organisator Tri Hard Series in goed overleg besloten. Eerder was aangekondigd dat het Nederlands kampioenschap in Nijmegen gehouden zou worden, maar lokale omstandigheden maakten de race daar op de eerder geplande locatie onmogelijk.

De NTB vindt het belangrijk om het NK Sprint, dat overigens samenvalt met de slotdag van de Eredivisie Thriatholon, tóch op 31 augustus te houden en dus niet van datum te veranderen. In overleg met Tri Hard Series is daarom gezocht naar een alternatieve locatie en dat is Ouderkerkerplas in Ouderkerk geworden. "Het was even schakelen, maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze locatie een mooi NK neer kunnen zetten," aldus organisator Jefry Visser. ,,Alle ingrediënten voor een mooie race zijn aanwezig: een prachtige omgeving, een snel parcours en een compact maar tegelijkertijd ruim opgezet evenemententerrein. We willen er een mooie, spannende en spectaculaire dag van maken."

NTB-directeur Rembert Groenman is opgelucht dat er een vervangende locatie gevonden is. "De datum van 31 augustus is dit kalenderjaar de gunstigste optie voor het NK sprint, gegeven de internationale kalender en overige races in eigen land. Het is prettig dat we op korte termijn een andere locatie hebben weten te vinden, zodat zowel het NK als de Eredivisie doorgang kunnen vinden."
Het NK Sprint werd afgelopen jaar in Rotterdam gehouden. Bij de elite dames won Sarissa de Vries de nationale titel. Zij bleef toen Jony Heerink en Lotte Wilms voor. Bij de mannen werd Marco van der Stel Nederlands kampioen. Hij bleef Youri Keulen en Thomas Cremers voor. In 2019 wordt in Ouderkerk om de prijzen gestreden.