Matig Ouderkerk verliest van Schoten

OUDERKERK Vier maanden geleden won Ouderkerk met 2-4 bij Schoten en nu waren de rollen omgedraaid.

Schoten ging op deze eerste paasdag met een 2-4 overwinning van het veld. En terecht: Schoten had de meeste aanspraak op de overwinning, het speelde stukken beter dan de ploeg van v/d Horst die graag een verlaat verjaardag cadeau had gekregen, in de vorm van 3 punten.

Het was ook aan keeper Rene de Jong te danken dat het bij 4 tegendoelpunten bleef, want ook deze wedstrijd is het weer de keeper die tot man van de wedstrijd verkozen is en dat zegt toch veel over het vertoonde spel van Ouderkerk.

De eerste helft creëerde Schoten kans op kans maar kwam de Jong tegen of was slordig met afronden. De meeste duels werden door de gasten gewonnen en Schoten zette meteen druk op de verdediging van Ouderkerk, uiteindelijk was het in de 32e minuut dat de gasten op voorsprong kwamen en met deze stand de thee opzochten.

Ouderkerk kwam gedrevener uit de kleedkamer en in de 55e minuut was het Melissen die na een goede actie

Paul Hilbink in staat stelde om de stand gelijk te trekken. Ouderkerk speelde in deze fase het betere spel maar slaagde er niet in om afstand te nemen sterker nog de gasten kwamen in de 70e minuut na een afstandschot van ongeveer 30 meter op een 1-2 voorsprong.

Exact 1 minuut later was het de ingevallen Kaj de Jong die de stand wederom gelijk trok na enkele fraaie acties de keeper omspeelde.

De gasten rechten de rug een deden er alles aan om met een overwinning van het veld te stappen. Ouderkerk viel terug in zwak verdedigen en aanvallend te weinig gevaar wist te stichten.

In de 78e minuut werd het vanuit een corner 2-3 en tien minuten later 2-4 voor Schoten, dezelfde uitslag als een kleine 4 maanden geleden.

Zondag gaat Ouderkerk op bezoek bij de koploper SDZ.

Herman van Luijn.