Judo ontdekken tijdens de gymles

DUIVENDRECHT De basisschoolleerlingen van de A. Bekemaschool en de Grote Beer in Duivendrecht hebben afgelopen week hun eerste judoles gehad tijdens de gymles op school.

Alle leerlingen krijgen komende tijd drie judolessen waarin ze de eerste stappen van het judoën leren.

De lessen zijn georganiseerd door stichting Coherente en worden gegeven door Rezo van Judoschool Morkinali. Rezo is vader en coach van de Europees kampioen onder de 21 jaar Tornike Tsjkdoea.

VAL BREKEN Tijdens de eerste les leerden de leerlingen hun val breken. Ook werden er verschillende judogrepen geoefend en werden de regels uitgelegd van de sport.

Iedereen deed ontzettend goed mee en er werd hard geoefend om de grepen onder de knie te krijgen.

Veel jongens waren aan elkaar gewaagd en gaven al hun kracht om los te komen van elkaar of de andere vast te houden in de greep.

,,Het was een geslaagde en leerzame eerste les. De leerlingen kijken uit naar de volgende les," zo laat een woordvoerder van de organisatie weten.

VAKER JUDOËN? Wie nog geen genoeg heeft gehad van deze sport en vaker wil judoën, kan zich aanmelden bij Judoschool Morkinali. Hier wordt elke donderdag judoles gegeven in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar is er les van 15.30 uur tot 16.30 uur en voor kinderen van 7 tot 12 jaar is de les van 16.30 uur tot 17.30 uur.

Het is mogelijk om langs te komen voor een gratis proefles. Het is vaan te raden om een lange broek en shirt met lange mouwen aan te doen.

Meer informatie: J.Goudsmit@Coherente.nl.