• Start van de Rondehoeploop 17 km

    Gabrielle

Jubileumeditie van Rondehoeploop op 12 mei

OUDERKERK IJsclub De Amstelbocht houdt op zondag 12 mei de 35ste editie van de door Geijsel Kroon gesponsorde Rondehoeploop. De start en finish vinden plaats bij sporthal De Bindelwijk aan de Koningin Julianalaan. De routes van de diverse afstanden lopen langs de Bullewijk en over de Julianalaan, Polderweg, Ambachtenstraat, Kerkstraat en Achterdijk in Ouderkerk en natuurlijk de gehele Rondehoep.

Ten behoeve van de veiligheid van de deelnemers wordt de Rondehoep tussen 11.30 en uiterlijk circa 14:00 uur voor alle verkeer afgesloten. De organisatie doet een dringend beroep om de Rondehoep in die periode als weggebruiker, dus ook als (race)-fietser, te mijden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars strikt op te volgen. Tevens worden bewoners langs het hele parcours verzocht om hun auto niet op het parcours te parkeren.

Op het programma staan op 12 mei de 2 km Jeugdloop voor kinderen t/m 12 jaar, de 5,5 km Polderloop of de 17 km Rondehoeploop. Bovendien kan de 17 km ook worden gewandeld. De starttijden zijn 10:00 uur voor de wandeltocht, en vanaf 11:30 uur voor de overige wedstrijden.

Voorinschrijven voor deelname aan de 2 km Jeugdloop, 5,5 km Polderloop of de 17 km Rondehoeploop kan t/m 10 mei via de website www.rondehoeploop.nl. Op zaterdag 10 mei (tussen 10 uur en 14 uur) en op zondag 12 mei voor aanvang van de loop kan ook voor alle afstanden nog worden ingeschreven in de sporthal De Bindelwijk. Meer informatie is terug te vinden op de website.