• Voorzitter Gert-Jan Baerents wordt geinterviewd door een filmploeg van de Nevobo.

    CTO'70 Volleybal

Gert-Jan Baerents (CTO´70) volleybalvrijwilliger van het jaar

DUIVENDRECHT Gert-Jan Baerents van CTO'70 Volleybal uit Duivendrecht is door de volleyballers gekozen tot volleybalvrijwilliger van 2019. Nic Steur, speler van het eerste herenteam van de Duivendrechtse vereniging, nomineerde zijn clubheld. "Ik vind het heel leuk en ben vereerd", reageerde Baerents telefonisch. "Maar één CTO-vrijwilliger in het zonnetje vind ik onzin."

De hoofdprijs, een tweedaags verwenarrangement voor twee rondom een Volleyball Nations League wedstrijd van de dames of een EK wedstrijd van de Lange mannen, sloeg de supervrijwilliger dan ook vriendelijk af. "Ik heb veel liever vrijkaarten voor mijzelf en mijn mede-vrijwilligers. Zij zijn voor mij ook onmisbaar; we doen het echt samen. En een dergelijke prijs past ook veel meer bij mij." De Nederlandse Volleybalbond willigde het verzoek van Gert-Jan dan ook graag in: minimaal 20 vrijwilligers van CTO'70 Volleybal zijn op 14 september aanwezig in Ahoy' Rotterdam bij de EK-wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne.

Gert-Jan Baerents en zijn clubgenoten kijken er naar uit: "Onze clubkleur is oranje, dus die shirts komen goed van pas als we straks op de tribune zitten. Reken maar dat wij ons daar laten horen; een feestje bouwen kunnen wij van CTO namelijk ook heel goed" besluit de volleybalvrijwilliger van het jaar.

Eind vorig jaar schreef de Volleybalbond de verkiezing voor dé volleybalvrijwilliger van het jaar uit. De nominaties stroomden binnen en uit al die clubhelden werden de drie beste kandidaten gekozen. Naast Gert-Jan Baerents waren dat Luppo van VC Grijpskerk uit Niezijl en Ed, actief bij VCC'92 uit Wormer. Luppo eindigde op de tweede plaats, Ed werd derde.