• Dick Schwegler

Aankomend weekend: 15e Snippen jeugdwaterpolotoernooi

OUDER-AMSTEL In het weekend van 9 en 10 september wordt het jaarlijkse Snippen- Jeugdwaterpolotoernooi gehouden in het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel. Dit toernooi wordt elk jaar georganiseerd door waterpolovereniging De Snippen uit Ouderkerk.

15E EDITIE Dit jaar wordt de vijftiende editie gespeeld van het toernooi. Maar liefst 39 teams van 12 verenigingen doen mee met de afsluiting van het zomerseizoen.

UNIEK Het is uniek in de wijde omgeving dat er een tweedaags waterpolotoernooi voor de jeugd wordt georganiseerd. Dit blijkt uit het feit dat verenigingen van heinde en ver komen voor een weekend waterpolo voor de jeugd.

Deelnemende verenigingen komen uit, Amsterdam, Bussum, Leiden, Amstelveen, Katwijk, Haarlem, Weesp, Den Helder, Purmerend en Huizen.

OVERNACHTEN Alle deelnemende verenigingen blijven overnachten op de zonneweide van het Amstelbad. Hierdoor zal het geheel weer een prachtig plaatje opleveren van zwemmende kinderen in het water, spelende kinderen op de speeltoestellen van het Amstelbad, stoeiende kinderen rondom kleine en grote tenten en kinderen die deelnemen aan spontaan georganiseerde beachvoetbal wedstrijden.

Het Snippentoernooi wordt georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers en wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit bedrijven uit de wijdde regio.

GRATIS TOEGANKELIJK Tijdens de wedstrijden is het niet mogelijk om vrij te zwemmen, maar het Amstelbad is gratis toegankelijk voor iedereen die eens wil komen kennis maken met waterpolo.

Als de prijzen zijn verdeeld, dan gaan de leden van de Snippen overwinteren in het Friendshipcentre in Amsterdam Noord en de Meerkamp in Amstelveen.

Bij alle teams is nog ruimte voor instroom van nieuwe spelers.

GESCHIEDENIS De Snippen, een vereniging die opgericht is in 1934. In een tijd waar jongens en meisjes, dames en heren nog gescheiden gingen zwemmen, met badpakken die nog mouwtjes en pijpen hadden. Deze zwemvereniging is uitgegroeid tot een volwassen zwemclub met een actief bestuur en een groot aantal actieve leden en vrijwilligers. Je kunt er leren zwemmen, trimzwemmen, waterpolo spelen, deelnemen aan wedstrijden en competitie.

De Snippen is een vereniging die samenwerkt met het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaast zijn de leden van de Snippen vaste gebruikers van het Meerbad in Abcoude en de Meerkamp in Amstelveen.

MEER INFORMATIE Kijk voor meer informatie over de vereniging op de website www.snippen.nl.