Afgebroken sleutel? Zo krijg je de sleutel uit slot eruit!

25-11-2019, 11:28 |Van onze partner

Je hebt natuurlijk liever dat het niet gebeurd, maar het kan voorkomen dat jouw sleutel afbreekt in het slot van jouw huis in Amstelveen. Over het algemeen kan dit gebeuren doordat je de sleutel te haastig omdraait met alle problemen van dien. In zo een geval zit de sleutel niet goed in de cilinder van het slot, waardoor de cilinder nog niet draait. Je draait de sleutel al wel, waardoor deze afbreekt.

Soms kun je in zo een geval de sleutel zelf uit het slot halen, maar vaak is het aan te raden om een slotenmaker in te schakelen. Dit komt mede doordat jij over het algemeen niet het juiste gereedschap hebt om de sleutel te verwijderen. Je moet overigens sowieso niet in de cilinder gaan prikken met voorwerpen, aangezien hierdoor belangrijke onderdelen van de cilinder beschadigd kunnen raken. Het kan zelfs gebeuren dat het gehele slot vervangen moet worden hierdoor.

Als je toch wilt proberen om zelf de afgebroken sleutel uit het slot te verwijderen dan valt het aan te raden om de cilinder glad te maken. Hierdoor kun je natuurlijk de sleutel net wat makkelijker uit het slot halen. Je kunt bijvoorbeeld WD40 hiervoor gebruiken, wat je simpel bij de sleutel in het slot kunt spuiten. Als de cilinder eenmaal glad is kun je hopelijk de afgebroken sleutel gemakkelijk eruit trekken met een pincet of een knijptang. Let er hierbij wel op dat je de cilinder niet beschadigt. Bovendien is het zonder meer verstandig om eens in de zoveel tijd het slot te onderhouden. Hiermee zorg je ervoor dat de sleutel makkelijk in het slot te steken is, zodat het ook niet kan afbreken en je dit probleem niet zult meemaken.

Je kunt dus proberen om het afgebroken stukje sleutel zelf uit het slot te halen, maar als je dit niet lukt dan kun je slotenmaker Amsterdam inschakelen voor hulp. Hij of zij zal over het algemeen sowieso nodig zijn, ook als je zelf de kapotte sleutel uit het slot kunt halen. Dan ben je natuurlijk nog niet binnen. Mogelijk heb je een reservesleutel meegenomen of bij familie, vrienden of kennissen neergelegd. Als dit niet het geval is dan kun je jouw huis niet betreden, dus heb je alsnog een slotenmaker nodig die het slot kan openen voor jou.