• Pixabay

Nieuwe coronabesmetting in Ouder-Amstel

OUDER-AMSTEL Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is vandaag in Ouder-Amstel gestegen van 4 naar 5. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.000 inwoners is in Ouder-Amstel nu 35,9.

REGIO In Amstelveen zijn er twee coronapatiënten bijgekomen (totaal nu 29) en steeg het besmettingspercentage van 29,7 naar 31,9 per 100.000 inwoners. Eerder verdaag maakte de gemeente Amstelveen bekend dat een van de met het virus besmette inwoners is overleden. Het betrof een vrouw van 69 met een al kwetsbare gezondheid.

In Amsterdam is het besmettingspercentage per 100.000 inwoners opgelopen van 21,8 naar 23,5. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de hoofdstad is gestegen van 188 naar 203. In Aalsmeer steeg het aantal besmettingen van 7 naar 8 en in Ouder-Amstel van 4 naar 5. In Uithoorn bleef het aantal geregistreerde besmettingen op 2.

LANDELIJK Landelijk is het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus gestegen van 4.204 naar 4749. Sinds de begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)

MEER BESMETTINGEN Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben. Als een patiënt met een ziektebeeld verdacht voor corona naar het ziekenhuis wordt verwezen, zal in het ziekenhuis een test worden gedaan. Enkel bij hoge uitzondering kan een huisarts nog een patiënt laten testen in overleg met GGD en het laboratorium. In zorginstellingen is het testen erop gericht om de introductie van het virus in de zorginstelling vast te kunnen stellen. Zodra 1 à 2 patiënten positief getest worden, worden geen verdere testen meer verricht en worden de coronamaatregelen voor zorginstellingen in werking gesteld.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus