• vfphotography.com / aangeleverd
  • Aangeleverd

Iedereen eerlijke kansen

OUDERKERK HandicapNL begint maandag 23 september met de landelijke collecte en vraagt daarbij aandacht voor de positie van mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

HandicapNL droomt van een Nederland waarin iemand met een handicap echt kunt meedoen.

De organisatie; "Wij willen een maatschappij waarin je eigen keuzes kunt maken. Waarin je weerbaarder bent en zichtbaar is wat je kan en niet wat je beperkt. Door je te ondersteunen om het heft in eigen handen te nemen. Familieleden helpen we een balans te vinden tussen draaglast en draagkracht. En we stimuleren de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen."

Wie in de week van 23 september 2 uurtjes over heeft en wil helpen met collecteren, kan contact opnemen met Laura Bles-Temme, 020-4961325 of laura@bles.tv.

SYNDROOM VAN DE LACH In Ouderkerk gaat 50 procent van de opbrengst naar Stichting Syndroom van de Lach, die het voor kinderen met een beperking mogelijk maakt om een speciale therapie te volgen. Een therapie die de ontwikkeling bevordert. Meer informatie op handicap.nl en syndroomvandelach.nl