Zondag wielerronde!

OUDERKERK Ouderkerk staat zondag 17 juni in het teken van de 49e Plus Vreeswijk-Wielerronde. Met vier verschillende wedstrijden is er een attractief programma.

De wielerronde staat bekend als een van de zwaardere criteriums uit Nederland. Dat komt onder andere door de vele bochten en het soms slechte wegdek. Dit jaar wordt gestart om 11.45 uur met een peloton van ervaren renners: de Masters 40+ met daarin veel regionale toppers. Zo zullen verschillende thuisrijders van WTC De Amstel, zoals Wouter de Jonge, Jan Buisman, Marcel Witte en Auke Broex de strijd aanbinden met vele renners uit het land. Na de Masters is het de beurt aan regionale jeugd waarin een aantal renners uit de regio de kans krijgt om een leuke wedstrijd op een echt stratenparcours te rijden.
De dameskoers over 50 kilometer om 14.30 uur die daarna volgt is altijd mooi, en op het zware rondje een hele klus. De vrouwen rijden ook de laatste 'etappe' van het overkoepelende Rechtstaete klassement.

De organisatie heeft dit jaar als finale om 16.00 uur de Amateurs/Junioren-koers. Met bijna 80 renners aan de start wordt dat waarschijnlijk een mooi slotstuk. Thuisrijders als Victor en Menno Broex, Bart Segers, Roel Mouris, maar ook de Amstelveners Ruben van der Pijl en Daan Hoeks moeten geacht worden om in een kopgroep te zitten in de 60 kilometer lange wedstrijd. Zij zullen het echter moeten opnemen tegen ervaren renners als Martin van Plateringen, Jorne Videler en de winnaar van vorig jaar: Frank Visser uit Utrecht.

START EN FINISH Start en Finish zijn op de Julianalaan bij Sporthal de Bindelwijk waar ook de nodige catering zal zijn en waar een springkussen staat. Dankzij de steun van vele lokale sponsoren en ondersteuners zal er ook weer gestreden worden om de nodige premies en prijzen. De bewoners aan het parcours wordt verzocht hun auto's tijdig elders te parkeren.