• pr

Zomeractie hartenwensen via Riki Stichting: steun voor eenzame oudere

OUDERKERK De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Dankzij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

De Zonnebloem afdelingen Amstelveen-Zuid, Amstelveen-Molenkwartier, Amstelveen-Randwijck, Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht doen ook dit jaar mee met deze mooie actie. De vrijwilligers van deze afdelingen zorgen er gezamenlijk voor dat de wens van ruim honderd ouderen vervuld kan worden. De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. "Wij zijn ervan overtuigd dat herhaalde persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Een-op-een activiteiten en exclusieve positieve aandacht zijn betekenisvolle elementen van al onze acties", zo laat men weten.