• GIGA Storage

Ruim 3,6 miljoen euro aan crowdfunding voor GIGA batterij

OUDERKERK De crowdfundingactie voor GIGA Storage voor de realisatie van de krachtigste batterij (12 MW) van Nederland, is afgesloten. Het gewenste bedrag van 3,6 miljoen euro is ruim gehaald. Meer dan 500 investeerders zijn ingestapt.

RINO BATTERIJ De Rhino batterij van het Ouderkerks bedrijf, wordt op de locatie bij het testcentrum van de Wageningen University & Research te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht gerealiseerd.

Enrique Aparicio Torres, Directeur DuurzaamInvesteren "De financiering van de GIGA Rhino batterij is een fantastisch uithangbord voor de energietransitie in Nederland. Deze transactie toont ook weer aan dat de 'crowdfunding' van grotere bedragen mogelijk is."

Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage: "Wij zijn dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen van meer dan 500 investeerders. Energieopslag is de missende schakel in de energie-transitie, en met deze batterij kunnen we een belangrijke stap zetten op weg naar het daadwerkelijk afschakelen van kolencentrales."

GIGA STORAGE GIGA Storage, gevestigd aan de Polderweg, realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft als doel om marktleider van energieopslag in Europa te worden, om duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten.