• Riemer Zijlstra bij de speciale BSR-behandelbank.

    Amstel BSR

'Laat je spanning los met BSR'

AMSTELVEEN Spieren kunnen overbelast raken en niet meer uit zichzelf ontspannen. Body Stress Release (BSR) geeft het lichaam net het extra zetje dat nodig is om die spanning los te laten. Riemer Zijlstra is deze zomer een BSR-praktijk gestart op de Vijverlaan 2 te Amstelveen.

Riemer Zijlstra vertelt hoe een BSR-behandeling in zijn werk gaat. Hij maakt daarbij gebruik van een speciale BSR-bank. "Je gaat op de voetenplank staan, gewoon met je schoenen en kleding aan. Je leunt tegen de BSR bank en dan laat ik je langzaam zakken tot je horizontaal ligt." Hierna volgt een reflex-test en een behandeling om de spierspanning los te laten."

REFLEX-TEST Ongeacht de klachten die iemand heeft, onderzoekt Riemer de ruggengraat en omliggende spieren met een reflex-test. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden in de nek, maar ook door spanning in de onderrug. "Je kent de reflex toch wel als je met een hamertje tegen je knie tikt? Met BSR test je op allerlei verschillende punten een lichaam. Zo ontdek ik waar de spanning vandaan komt."

SPIERSPANNING LOSLATEN Is de oorzaak van je probleem eenmaal vastgesteld, dan geeft Riemer impulsen: hij drukt zachtjes met zijn duimen. "Met deze impulsen geef ik het signaal: hier zit spierspanning die het lichaam moet loslaten. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt hierdoor aangesproken en geactiveerd." Na een eerste behandeling komt er direct van alles op gang door een reactie van het lichaam. Veel mensen ervaren dat dit proces in hun lichaam direct op gang komt.

HERNIA "Zelf heb ik een zeer positieve eerste ervaring gehad met BSR," vertelt Riemer. Toen hij op Bonaire werkte als docent scheikunde kreeg hij last van een hernia. Zijn onderrug was al jaren een probleem en daarvoor slikte hij regelmatig pijnstillers. Na eerst vele andere therapieën gevolgd te hebben zag hij het bord Body Stress Release langs de weg staan. Na afloop van de eerste sessie ben ik thuis meteen in slaap gevallen. De volgende dag was ik erg moe en mijn rug was erg gevoelig, maar na een aantal behandelingen was mijn rugpijn weg en waren de pijnstillers niet meer nodig.

GEVOEL VOLGEN "Dit gun ik iedereen!" dacht Riemer. Hij gaf zijn baan op en is de opleiding tot BSR-practitioner gaan volgen. Deze opleiding wordt in Engeland en in Zuid-Afrika gegeven waarbij na een strenge voorselectie slechts een klein aantal studenten wordt toegelaten.

In 2016 heeft Riemer zijn opleiding voltooid en, na gewerkt te hebben bij twee praktijken, is hij in 2018 een eigen praktijk begonnen in Amstelveen. Allereerst aan de rand van de stad en vanaf deze zomer aan Vijverlaan 2 nabij de Amsterdamseweg.

Vanwege de onbekendheid van Body Stress Release heeft Riemer een uitgebreide website gemaakt: www.amstelbsr.nl. Veel verzekeraars vergoeden de BSR behandelingen (zie website). BSR is geschikt voor alle leeftijden.

Amstel BSR is te bereiken via 06-2652.6400.