• Energiescan van woning.

    milieucentraal / Archief

Maak kans op een gratis infraroodscan woning

OUDER-AMSTEL Het Regionaal Energieloket verloot twee gratis infraroodscans in Ouder-Amstel. Met een infraroodscan worden er foto's gemaakt in en rondom de woning met een warmtebeeldcamera. Daarop is te zien of en waar er warmteverlies plaatsvindt. Door het nemen van de juiste maatregelen kan dit energie en dus kosten besparen. 

Wie denkt dat zijn of haar woning warmtelekken heeft en daardoor onnodig veel energie verbruikt, kan er via een infraroodscan achter komen of er warmtelekken zijn. Het Regionaal Energieloket kan de deelnemers vervolgens verder adviseren over welke maatregelen er mogelijk zijn om het warmteverlies te verhelpen.

AANMELDEN Tot en met 1 december 2019 kunt u zich aanmelden om kans te maken op een gratis infraroodscan. Ga naar regionaalenergieloket.nl/ouder-amstel en klik op de button 'maak kans op gratis infraroodscan'. Ook kan men bellen met het Regionaal Energieloket, telefoon (088) 525 4110 lokaal tarief (van maandag tot en met vrijdag van 09.00–17.30 uur).

Wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars; "Met de winter voor de deur is het toch fijn om te weten of je niet aan het stoken bent voor de buren. Door deze scan te laten doen kom je erachter waar mogelijke energielekken zitten, zodat je daarna ook gericht isolatiemaatregelen kan nemen in je huis. Het Regionaal Energieloket helpt inwoners met antwoorden op deze en andere vragen. Meld u daarom dus vooral aan voor deze gratis actie."

REGIONAAL ENERGIELOKET Samen met de buurgemeenten maakt Ouder-Amstel gebruik van het Regionale Energieloket. Dat is een informatieloket, speciaal ingesteld door en voor de gemeenten, waar inwoners terecht kunnen voor goede en volledige informatie over verduurzamingsmaatregelen, isolatiemogelijkheden, technische installaties, leningen, subsidies, groepsacties enzovoorts. Daarnaast organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket ook wijkacties voor het in logische stappen verduurzamen van de eigen woning.