Wilma Koster Vrijwilliger van de Maand

Wilma Koster, 57 jaar oud, moeder van Gido en Babs en echtgenote van Theo Andriessen is deze maand 'Vrijwilliger van de Maand'.

Herman van Luijn

Je bent werkzaam als?

Momenteel ben ik werkzaam als leidster voor Tante Kaatje bij de naschoolse opvang en op het Kofschip, het peutergebeuren in Ouderkerk. Thuis heb ik 2 kinderen en op het werk 40.

Kom je uit een echte vrijwilligersfamilie?

Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan. Het heeft niets te maken met de familie Andriessen, natuurlijk mijn schoonvader heeft jarenlang in het bestuur gezeten van NEA en mijn schoonmoeder is nu nog steeds gastvrouw op de zondag, maar daar ben ik niet door gepusht om ook zo nodig wat bij de club te gaan doen. Kijk, in 2007 was het mijn oude buurjongen Sander Thousant die vroeg of ik mij aan wilde sluiten bij de medewerkers van de ledenadministratie. In het begin heb ik dat gedaan met Scarlett Tetterode en na een tijd heb ik het alleen op mij genomen.

Het was enorm veel werk, ik had regelmatig contact met de KNVB. Nu is alles gedigitaliseerd en een stuk makkelijker. Hoewel Laura de Kuiper het nu van mij heeft overgenomen, hebben we samen in het begin van het seizoen heel veel opnieuw digitaal in moeten voeren. Dat was dus ook weer een hoop werk. Allemaal leuk hoor, er staan hier een batterij beeldschermen om de wedstrijdformulieren in te voeren en dan bedenkt de KNVB "we gaan met ingang van dit seizoen alles via de telefoon doen" dus de scheidsrechter staat op het veld met zijn telefoon en kan zo zien welke spelers er spelen. En de beeldschermen? Niet meer nodig welkom in het digitale tijdperk.

Theo doet buiten sv Ouderkerk ook vrijwilligerswerk?

Zeker. Theo is bij ons Tweede Huis begeleider van mensen met een beperking en gaat eens in de 2 weken met ze op stap, wandelen of naar de bioscoop, daarnaast is hij natuurlijk ook actief binnen de club.

Heb je zelf ook gesport?

Jazeker ik heb tot aan mijn 15e jaar geturnd, tot 22 jaar gehandbald en je zal het niet geloven, ik heb ook aan kickboksen gedaan ook tot 22 jaar. Heb zelfs nog met Lucia Rijker gespard, zij is daar in door gegaan en ik moest vanwege veel blessures aan mijn knieën stoppen met sporten, het was over en uit na de zoveelste operatie.

Vrijwilligerswerk

Ik heb jaren in het schoolbestuur gezeten van het Kofschip, daarnaast was ik penningmeester van de turnvereniging IVO, ook was ik actief in de belangenvereniging Sluisvaart- Hoofdenburg. Daarnaast doe ik de ledenadministratie van sv Ouderkerk, zoals al eerder genoemd en nu zit ik nog in de vrijwilligerscommissie van de club. Verleen hand en spandiensten (clubblad, bardienst e.d. ) en waar nodig is help ik. Weet je wat het is, ik kan geen nee zeggen. Ik loop tijdens de nieuwjaarsreceptie rustig de lege glazen op te halen, geen probleem iemand moet het toch doen denk ik dan maar. Ik vind wel dat het groepje waar uit geput moet worden om vacatures te vullen wel klein is, ik spreek bij school ouders die best wel wat willen doen bij sv Ouderkerk maar deze mensen moeten op een of andere manier benaderd worden.

Waar ben je het meest trots op?

Samen met onder meer Dick Bakker, Ruud Vonk, Colinda Baas en anderen, heb ik de actie van de voetbalplaatjes opgezet wat een enorm succes is geworden. Elk spelend lid van sv Ouderkerk moest op de foto worden gezet, deze kon je dan sparen voor een compleet album, het is een gigantisch succes geworden en gelukkig heeft Johan van der Neut met zijn Jumbo hier aan meegewerkt. Al met al een enorme klus welke veel voldoening gaf. Dan doen we sinds een jaar of 3 voor de vrijwilligers een vrijmibo of te wel een vrijdag middag borrel om al deze mensen te bedanken en onze waardering te laten blijken voor wat zij allemaal toch maar in hun vrije tijd doen, dit jaar is het op vrijdag 6 april dus vrijwilligers zet het vast in de agenda.

Ja en dan sportief gezien: 3 april 2011 was voor ons gezin het hoogtepunt. Het kampioenschap van de A1 waar onze zoon Gido in speelde, dat was in en tegen Bloemendaal en de mannen speelden 1-1 gelijk en dwongen promotie af naar de hoofdklasse.

Kijkje in de toekomst?

Dat is moeilijk, natuurlijk blijf ik vrijwilligerswerk doen. Dat zit er nu eenmaal in hé!

Wilma heeft voor de volgende maand maar liefst een hele familie uitgekozen namelijk de familie Wirz. Elk familielid is min of meer actief bij sv Ouderkerk.