• De deelnemers van de werkgroep.

    Duoplus

Werkgroep co-creatie Centrumplan van start

OUDERKERK Op maandag 20 mei kwamen 20 inwoners in het gemeentehuis bijeen om te praten over een nieuw Centrumplan voor Ouderkerk. Ze houden zich vooral bezig met het proces. Inhoudelijk moeten de ideeën van de inwoners, ondernemers en andere betrokkenen van Ouder-Amstel komen.

Het Rotterdamse Bureau Início, op 25 maart 2019 door de betrokkenen zelf gekozen, begeleidt het proces. Dit nieuwe traject is nodig, omdat de gemeente de eerder ontwikkelde plannen voor het Centrum van Ouderkerk na felle protesten heeft teruggetrokken. Tot aan de zomer houdt de werkgroep zich bezig met het verzamelen van informatie. Hiervoor komt er onder meer een beknopte enquête en worden bijeenkomsten georganiseerd. Hoe dat allemaal precies wordt ingevuld, bespreekt de werkgroep maandag 3 juni aanstaande.

De gemeente heeft onder andere voor dit traject een nieuwe site ingericht: samenmakenweouder-amstel.nl. Daar kan iedereen opmerkingen of suggesties plaatsen over het Centrumplan. Natuurlijk mogen ideeën ook rechtstreeks gedeeld worden met de deelnemers van de werkgroep. De werkgroep heeft een luisterend oor voor iedereen, dus heeft u een idee of suggestie? Aarzel dan niet om een van de leden aan te spreken. (Dit kan ook per mail: centrumplan@ouder-amstel.nl).

De werkgroep bestaat uit (zie foto); zittend op de voorgrond van links naar rechts: Peter Coevert, Ellen Enthoven, Ad van Fessum, Johan Vellinga, Jo Blom, Amke Homan. Staand van links naar rechts: Paul Hiel, Rineke Korrel, Michiel Wijs, Bart Wesseling, Sophie Pauwels, Adriana Bijleveld, Janet Dunning, Robert Mahler, Rita Smit, Roel de Haan, Paul Vreeswijk, Gijsbert de Haan, Dédé Gast, Rob Fijlstra, Jolanda Bekkum.