Wat is er te doen in Ouder-Amstel?

Inloopmiddag over klimaatverandering

OUDER-AMSTEL In het Dorpshuis van Duivendrecht wordt op zaterdag 4 november een inloopmiddag gegeven over het veranderende klimaat.

Het regent steeds vaker en harder. Klimaatverandering zorgt voor extremer weer. Dit leidt landelijk tot steeds meer overlast en schade. Ook in de gemeente Ouder-Amstel kan dit gebeuren. Iedereen kan bijdragen met slimme oplossingen, klein en groot, om schade te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld opgevangen regenwater voor uw tuin, zet de spullen in de schuur hoog en droog, of vervang een paar tegels door planten.

De lezing op 4 november is tussen 14.00 en 17.00 uur en wordt georganiseerd door de Werkgroep Openbare Ruimte van Coherente samen met de gemeente, het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rainproof. Het gaat met name over hoe de overlast door het veranderende klimaat beperkt kan worden in Ouder-Amstel.

Lunchtijdconcert in de Sint Urbanuskerk

OUDER-AMSTEL Op vrijdag 20 oktober om 12.30 uur zullen Peter van de Kamp (piano) en Jeannine Caland in de Sint Urbanuskerk een lunchtijdconcert geven. Op het programma staan werken van Ludwig van Beethoven en Ton de Leeuw.

Peter van de Kamp is als pianist in Ouder-Amstel welbekend. Na zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium verdiepte hij zijn kennis en vaardigheden verder onder andere bij Noortje en Willen Brons en is hij zich steeds meer gaan toeleggen op het begeleiden van andere musici. Daartoe volgde hij diverse masterclasses.

Jeannine Caland studeerde viool in Amsterdam en Tel Aviv. Daarna kreeg zij masterclasses van Herman Krebbers en Zakhar Bron.

Na afloop van het concert wordt een collecte gehouden om de onkosten te dekken.

Unicef Bridgedrive op 19 november

OUDERKERK De jaarlijkse Unicef bridgedrive vindt op zondag 19 november plaats in Ouderkerk.

In heel Nederland vinden deze drives plaats onder de noemer "Harten Troef". De opbrengst is bestemd voor Unicef, die het dit jaar zal besteden aan meer onderwijs voor kinderen.

De drive duurt van 13.30 uur tot ongeveer 18.00 uur. Locatie is De Bindelwijk, Koningin Julianalaan 16.

Bijdragen: 20 euro per paar. Belangstellenden kunnen zich online inschrijven via ellen@forbes.nl. Meer informatie is te verkrijgen bij Ellen Forbes: 06-53384543.

De inschrijving sluit bij 30 paren. De drive gaat door vanaf 12 paren.