• PR

Wat is er te doen in Ouder-Amstel?

Maarten Luther

DUIVENDRECHT In het komende seizoen zullen er diverse avonden gehouden worden in De Kleine Kerk (Rijksstraatweg 129) waarbij het accent ligt op Maarten Luther. Aanleiding is het feit dat hij 500 jaar geleden begon aan een beweging die zou leiden tot wat we nu de reformatie noemen.

Naast de avonden 'Rondom Luther' zal er ook op filmavonden aandacht zijn voor de ontwikkelingen die mede door Maarten Luther in gang zijn gezet. Meer informatie hierover is te vinden op de website van De Kleine Kerk.

Wat de theoloog Luther uit de Bijbel meende te concluderen, proberen sommige hersenweten-schappers en filosofen nu af te leiden uit de biologie: de mens zou geen vrije wil hebben en dus niet vrij kunnen kiezen tussen goed en kwaad. Nadat velen sinds de Verlichting, toen het geloof in de mens sterker werd, de ideeën van Luther als afgedaan hadden beschouwd, neemt de belangstelling ervoor nu weer toe. Donderdag 5 oktober, 20.00 uur. Leiding: ds. Wim Brouwer. www.pknduivendrecht.nl.

Klaverjassen

OUDERKERK Kaartliefhebbers kunnen op vrijdag 6 oktober meedoen aan prijsklaverjassen.

Vanaf 13.30 uur wordt er gespeeld in het Dienstencentrum van Coherente, Diederick van Haarlemstraat 3 in Ouderkerk en vanaf 20.00 uur in buurthuis De Waver. Aanmelden hoeft niet.

Orgelconcert

OUDERKERK Organist Minne Veldman geeft aanstaande vrijdag (6 oktober) een orgelconcert op het Flaes & Brünjes orgel (1865) in de Amstelkerk aan de Kerkstraat 11.

Het programma begint met psalmbewerkingen van Jan Hendrik Zwart, daarna het 3e Brandenburgs Concert van Bach en een Fantasia in Italiaanse stijl van Krebs. Een leuke variatiereeks van Hans Boelee over een thema van Händel brengt verschillende klankkleuren voor het voetlicht. vervolgens een bekende kiedbewerking van Klaas Jan Mulder en nog enkele orgelwerken van Batiste, Salomé en Boëllmann(de beroemde Toccata uit de Suite Gothique). Als afsluiting een eigen koraalfinamle over Psalm 150. Het concert begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 inloop met koffie en in de pauze wordt een drankje aangeboden. Toegang: 10 euro, kinderen tot 16 jaar gratis.

Ladies Night

Woensdag 11 oktober 20.30 uur staat de eerste Ladies Night van het seizoen gepland in Cinema Amstelveen. De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro. Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. Weigeren is geen optie. Ze laat haar stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Incl. Ladies Night. cinemaamstelveen.nl.