• eric hoenson

Verontruste vrienden

Bewoners in actie om identiteit te behouden

OUDERKERK Verontrust door recente plannen van gemeente en projectontwikkelaars voor Ouderkerk, hebben enkele bezorgde inwoners van de gemeente de Stichting Vrienden van Ouderkerk opgericht.

Initiatiefnemers zijn Willem de Wit en Jo Blom: “Er gebeurt momenteel van alles met en in ons dorp. Vergaande plannen rond Het Kampje, woningbouw op het manegeterrein, ernstige verkeersoverlast en parkeerproblemen… iedereen kan het zelf invullen. Daarom roepen wij de inwoners op een krachtig en kritisch geluid te laten horen tot behoud van het dorpse en groene karakter van Ouderkerk."

De Stichting Vrienden van Ouderkerk wil een website maken waarop regelmatig acties en voortgang worden gepubliceerd. "We hebben al een naam: 'Het Kampertje', de beschermer van ons dorpsgezicht inclusief het dorpserfgoed.”

De Wit en Jo Blom hebben al tientallen positieve reacties ontvangen. "Mensen geven aan dat ze heel blij zijn met de Stichting Vrienden van Ouderkerk. Daaruit blijkt hun bezorgdheid wat er met Ouderkerk gaat gebeuren, nu er zulke vergaande plannen zijn met ons dorp. Het behoud van ons erfgoed, het groen en het authentieke karakter van Ouderkerk vindt men we heel belangrijk", stelt Blom.
Tenslotte doet ze een dringende oproep: 'Voelt u zich door aangesproken, bent u betrokken of wilt u meedoen, reageer via dit mailadres: stichtingvriendenvanouderkerk@hotmail.com." (zonder het streeje, redactie)