• Marion Kiewik

Fietspaden Amstelbrug keren tijdelijk terug

OUDERKERK Het is bijna zover. De fietspaden ter weerszijden van de Amstelbrug keren - tijdelijk - terug. De werkzaamheden starten maandag 13 januari.

OPLUCHTING Menig (brom)fietser zal opgelucht adem halen. Automobilisten ook trouwens. Want de fietspaden langs Burgemeester Stramanweg, Oranjebaan en Amsteldijk-Noord die meer dan een half jaar geleden werden verwijderd wegens de verbreding van de brug over de Amstel, komen terug. De omleidingsroutes door Ouderkerk en via het parkeerterrein en Amstelslag aan de Amstelveense kant kunnen vervallen. Evenals de stoplichten bij Amstelslag.

UITSTEL Al enkele maanden geleden werd duidelijk dat de werkzaamheden aan de Amstelbrug moesten worden uitgesteld omdat onderhandelingen over de aankoop van grond voor de verbreding van de brug maar steeds niet konden worden afgerond. In oktober besloot de Provincie de fietspaden dan maar weer in ere te herstellen, zij het tijdelijk.

VOORLOPIG De aannemer start op 13 januari met de benodigde grondwerken en het aanbrengen van een fundering. Vanaf de laatste week van januari kan het asfalteren beginnen. De provincie verwacht dat het werk gereed is medio februari. Hopelijk komt daarmee, naast ergernis en tijdverlies, ook een einde aan allerlei verkeersonveilige situaties, zoals voor fietsende schoolkinderen. Voorlopig dan. Want wanneer te zijner tijd alsnog de bouw van de brug kan starten, worden de tijdelijke fietspaden verwijderd en de omleidingsroutes opnieuw ingesteld.

Marion Kiewik