• Beeldengroep '_het_verlangen_Duivendrecht_wordt_in_opdracht_van_NS_wordt_verplaatst_door_Margot_Berkman-1

    margot berkman
  • Beeldengroep '_het_verlangen_Duivendrecht_wordt_in_opdracht_van_NS_wordt_verplaatst_door_Margot_Berkman

    Margot Berkman

er zweeft een aap door de lucht

10-09-2019, 08:33 | Lezersnieuws | margot

Spectaculaire verplaatsing van beeldengroep ‘het Verlangen’

Op woensdag 11 september om 7.00 s’ochtends worden alle 16 beelden van de bekende beeldengroep ‘het Verlangen’ met een telekraan en een dieplader naar de nieuwe locatie aan de Buitensingel nabij tuinpark Nieuw Vredelust en station Duivendrecht gebracht. Ze worden opgeknapt en in week 42 als herboren onthuld in een nieuwe compositie.

Al 11 jaar lang was het een vertrouwd beeld onderweg rijdend langs de Holterbergweg: de 16 grote witte beelden, waaronder apen, honden en keizerskroon-bloemen. Beeldengroep ‘het Verlangen’ is in 2008 gerealiseerd door kunstenaarsduo Berkman en Janssens. Het behoort tot de collectie NS Spoorzone beelden, die gebieden rondom stations aantrekkelijker maken. Margot Berkman: ’Speciaal voor deze Spoorzone-gebieden, die in transitie zijn, zijn door ons beeldengroepen bedacht die steeds in wisselende samenstelling hun verrassende opwachting in het gebied maken. De kunst verwondert je steeds opnieuw.’

Een half jaar geleden zijn de beelden tijdelijk verplaatst in verband met werkzaamheden en Parool-journaliste Marjolijn de Cocq wilde er net een collum aan wijden. Zij en andere Amsterdammers attendeerden beeldend kunstenaar Margot Berkman erop, dat ze de poëtische allegorische voorstelling misten op weg naar werk of huis.

Uitnodiging voor de pers:
Woensdag worden de beelden met een telekraan verplaatst naar de Buitensingel. Dat levert spectaculaire plaatjes op. We nodigen u uit om daarbij aanwezig te zijn.
De beelden worden voorzien van een nieuwe glanzend witte duurzame coating. Atelier Margot Berkman heeft de nieuwe compositie gemaakt. In week 42 (14-18 oktober) vindt de onthulling plaats.

In de toekomst zullen de beelden in het project ‘De Nieuwe Kern’ van Duivendrecht te zien zijn.

Meer informatie/ contact

datum: 11 september 2019 van 7.00 uur tot 10.00 uur Ophaallocaties beelden

locatie 1: nabij bouwketen Heijmans nabij kruising JohanMuyskenweg / van der Madeweg

locatie 2: terrein Grondbank Nederland - StationswegDuivendrecht kruising Buitensingel/Spaklerweg

Tel +31653396286 projectleider atelier Margot Berkman www.margotberkman.nl