• Botshol

    M. van den Bosch

Verhalenroeitocht op Botshol

OUDER-AMSTEL Op Botshol wordt donderdag 20 juni van 19.00 tot 21.30 uur een Verhalenroeitocht gehouden.

Deze tocht tocht wordt al 11 jaar georganiseerd door de verhalenvertellers Joke Dekker-Booij van vertelkring De Schatkist en Elza Vis van Binnenste-Buiten? Roeiend nemen zij de deelnemers mee door het bijzondere natuurgebied van Botshol. Via de rietkragen naar de plas waar een rustig plekje wordt uitgezocht om aan te leggen tussen het riet om te luisteren naar hun verhalen in de sfeer van dit stille en mooie watergebied. Het gaat niet om de kennis van wat er daar leeft maar om de beleving hoe de vertellers met hun stem de mensen meenemen naar de diepte onder de waterspiegel of wonderlijke verhalen weten over de bewoners rond en in de plas.
Halverwege wordt er aangelegd bij een eiland voor een hapje en sapje. Daarna wisselen de verhalenvertellers van boot en zoeken zij weer een plek tussen het riet om naar de andere verhalen te luisteren en met wat geluk met een mooie zonsondergang. Maximaal kunnen er vier boten mee.
De afvaart is bij Roeibotenverhuur Verweij, Botshol 14, Abcoude. De kosten zijn 09.00 euro. Opgeven bij Joke Dekker-Booij , 06-10814589.