• Pont De Fuut

    Groengebied Amstelland

Vaarseizoen pontjes Groengebied Amstelland van start

OUDER-AMSTEL Fietsers en wandelaars kunnen vanaf zaterdag 6 april weer op twee locaties de Amstel oversteken met pontjes van Groengebied Amstelland.

Het pontje De Smient vaart tussen de Amsteldijk in Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Watergraafsmeer. Ter hoogte van de Nesserlaan ligt het pontje De Fuut dat een vaarverbinding verzorgt tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied De Ronde Hoep.

Die polder is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost dankzij het zelfbedieningspontje De Koet waarmee fietsers en wandelaars de oversteek over het riviertje Holendrecht kunnen maken. Ze moeten aan een rad op het kabelpontje draaien om naar de overkant te varen.

VAARSCHEMA In april en september wordt er alleen in het weekend gevaren. In de maanden mei tot en met augustus zijn de pontjes dagelijks actief. De vaartijden zijn van 12.00 tot 18.00 uur. Het tarief voor een overtocht is 1 euro. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. Een 10 rittenkaart kost 8 euro. Het zelfbedieningspontje De Koet is gratis en niet tijdsgebonden.

De pontjes zijn in het beheer van Groengebied Amstelland. Eventuele problemen met de pontjes kunnen doorgegeven worden via info@groengebiedamstelland.nl.

Actuele berichtgeving tijdens het vaarseizoen vindt plaats aan de steigers en op de website www.groengebied-amstelland.nl