Twee geslaagde toernooien CTO'70 in één weekend

OUDER-AMSTEL Afgelopen vrijdag 19 en zaterdag 20 januari organiseerde CTO'70 Volleybal twee toernooien in het Dorpshuis in Duivendrecht. Naast het alom bekende Huisman Snerttoernooi - dat voor de eenenveertigste keer werd georganiseerd - was het op zaterdagochtend aan de kinderen van de vereniging om samen met hun ouders mee te doen aan het zeventiende OuderKindToernooi. Op vrijdagmiddag begon een groep vrijwilligers met het ombouwen van het Dorpshuis tot een iets gezelligere omgeving voor een weekend vol toernooien en gezelligheid. De ruimte om de bar werd aangekleed, de bar werd goed ingericht en - met dank aan sponsor Plus Wagner - voorzien van de benodigde drank. Na de gymlessen kon ook de sportzaal worden aangepast. De velden werden opgebouwd en een heus 'kantoor' werd neergezet om de wedstrijden in goede banen te leiden. Vanaf half zeven kwamen de eerste teams binnen en langzaam kwam de sfeer van het Huisman Snerttoernooi weer terug in het Dorpshuis. Om half acht opende titelverdediger Brugzicht het toernooi met een wedstrijd tegen het Klusteam en na 30 wedstrijden was om kwart over elf bekend wie op zaterdag 'vroeg' of 'laat' moest spelen. Langzaam nam de organisatie van het OuderKindToernooi de sportzaal over en werden de grote volleybalvelden omgebouwd tot jeugdvelden.

Op zaterdagochtend stonden 36 kinderen met hun ouders in de sportzaal om - verdeeld over 12 teams - hun wedstrijden te gaan spelen. Met teamnamen als Enzo Knol, Taylor Swift en MeisjeDjamilla werden de teams gevormd, waarbij de jeugdleden van verschillende leeftijden met elkaar én hun ouders in een team kwamen. Om ervoor te zorgen dat iedereen leuk kon volleyballen werden de spelregels iets aangepast. Het mooie van het OuderKindToernooi is het samenspel tussen de kinderen en hun ouders. Bij competitiewedstrijden zitten er vaak fanatieke ouders op de tribune, tijdens dit toernooi zijn het de kinderen die hun ouders nog even goed uitleggen dat het soms toch net iets beter moet. De groep kinderen in Duivendrecht is binnen anderhalf jaar verdrievoudigd en de start van een dependance in Amsterdam Zuidoost zorgden ervoor dat CTO'70 Volleybal blijft groeien. Door deze groei van de vereniging was deze zeventiende editie van het OuderKindToernooi een echt groot toernooi. Na de poulewedstrijden werden de teams verdeeld over de finale poules, waarbij GameMeneer, Ronnie Flex en Taylor Swift de strijd aangingen voor de podiumplaatsen. Taylor Swift wist uiteindelijk het toernooi te winnen. Het OuderKindToernooi wordt traditioneel afgesloten met het eten van pannenkoeken. Vlak voor de prijsuitreiking kreeg Rineke Korrel - wethouder Sport van de gemeente Ouder-Amstel - de microfoon en gaf zij aan dat ze genoten had van de vele sportende kinderen. Terwijl de kinderen hun pannenkoeken aten werd de sportzaal weer verbouwd voor de tweede dag van het Huisman Snerttoernooi.

Binnen een uur na de laatste wedstrijden van het OuderKindToernooi was het Dorpshuis weer 'overgenomen' door de teams van het Huisman Snerttoernooi. Tussen 13.00 en 16.00 uur speelden de nummers drie en vier uit de poules van vrijdag om de plaatsen 11 tot en met 20. Tijdens deze wedstrijden vooral veel gezelligheid en af en toe echt snertvolleybal, wat beter omschreven zou kunnen worden als het betere gooi- en smijtwerk. Toch zorgt dat snertvolleybal ervoor dat de gezelligheid en de sportiviteit de boventoon voeren. Rond 16.00 uur stond mevrouw Huisman tijdens de snertpauze klaar om de bij het toernooi horende 'snert' uit te delen aan de deelnemers. Na de snertpauze werd door de nummers 1 en 2 van de vrijdagpoules gestreden om het kampioenschap. Bij elkaar in de poule zaten zelfs de finalisten van vorig jaar, Brugzicht en Plus Wagner. Plus Wagner wist in de poulewedstrijd Brugzicht met maar liefst 11 punten verschil te verslaan (27-16), maar verloor later toch van de Dolly's. Op doelsaldo wist Plus Wagner toch eerste te worden in de poule. Brugzicht werd door deze ene verliespartij toch nog tweede en beiden wisten zij zo de halve finale te bereiken. In de andere poule was het minder spannend. De Beukies wisten al hun wedstrijden te winnen en werden eerste in de poule, Peter Panja's tweede. In de halve finales versloegen Brugzicht en Plus Wagner respectievelijk de Beukies en Peter Panja's en stond dezelfde finale als afgelopen jaar op het affiche. De finale werd gespeeld op het centre court van het Dorpshuis. Vanaf haar plaats achter de wedstrijdtafel gaf burgemeester Joyce Langenacker het startsein voor de wedstrijd en vervolgens werd er 15 minutenlang gestreden om de titel. Bij het '2 minuten signaal' sloeg de spanning verder toe en wist Brugzicht de voorsprong weer te vergroten en mochten de spelers van Brugzicht winnaar noemen van het eenenveertigste Huisman Snerttoernooi. Tijdens de prijsuitreiking bedankte de burgemeester Rob Wagner - sponsor en eigenaar van de supermarkt in Duivendrecht - en de vele vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. Het was voor de burgemeester een mooie en sportieve kennismaking met veel inwoners uit Duivendrecht.