• Naast hard sporten hebben de meiden ook veel lol.

    pr
  • Naast hard sporten hebben de meiden ook veel lol.

    pr
  • pr

Turnmeiden SV IVO uit Ouderkerk boeken succes

OUDERKERK De turnmeiden van SV IVO uit Ouderkerk hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de eerste voorwedstrijden te Amsterdam. Hierin hebben zij grote successen behaald. Alle turnsters turnden op het niveau D2/5e divisie in diverse leeftijdscategorieën.

Lisanne Heijnis, turntrainster van de selectie: "Op 17 november waren de jongste meiden aan de beurt (instappers, geboren in 2010). In deze categorie turnden vijf deelnemers van onze club. Ondanks de zenuwen hadden de meiden een prima wedstrijd. En werden er zelfs podiumplekken behaald. Grace van Santen won met maar liefst 54,3 punten. Juliette Cillessen behaalde de tweede plek met 53,35 punten. Mathilda Jakab behaalde de vierde plek en Daimy Bark viel net buiten de prijzen en werd zesde. Amber Abdellati turnde haar eerste wedstrijd ooit en werd tiende."

"Ook was het op 17 november de beurt aan de Pupillen 2 (geboren in 2008). Hier turnden twee turnsters van SV IVO. Ook hier werden mooie resultaten behaald. Sienna Lindveld werd knap derde met 53,05 punten en ook Eva Lamas turnde haar eerste wedstrijd en deed dat prima."

"Als laatste waren de jeugdmeiden (geboren in 2007) aan de beurt. Zijn waren met zijn drieën deze middag. Ook zijn turnden een uitstekende wedstrijd. Aagje Beaumont en Salomé Meijer turnden hun eerste wedstrijd en eindigde knap vijftiende en zesde. Fieke de Valk had een super dag en turnde zich knap naar de tweede plaats met 53,8 punten.

"Op 24 november was het eerst de beurt aan de Pupillen 1 (geboren in 2009). Zij waren met maar liefst acht turnsters. Voor sommige meiden hun eerste wedstrijd. Britte Riebandtdie haar eerste wedstrijd turnde werd vijftiende en Marieke Potma werd dertiende en Guusje Burgmeijer werd tiende, net daar boven eindigde Naomi Visser. Dahlia van Velsen eindige knap als zevende. Maar de volgende drie meiden hadden echt een mega goede dag. Het hele podium bestond namelijk uit meiden van SV IVO. Noa Birnie eindige als derde met 52.95 punten, Lorena Dräger eindigde als tweede met 53,3 punten. Maar de absolute winnaar van deze dag was Eva Rupert met maar liefst 55,40 punten. Leuk om te zien dat zo'n harde wekster wordt beloond," zegt Heijnis.

"Later deze middag waren de junioren nog aan de beurt. Zij waren slechts met zijn tweeën van SV IVO, maar hebben keihard hun best gedaan. Maaike de Braal eindigde als negende, maar op het podium mocht Elise Kleine Staarman plaatsnemen. Na een prachtige wedstrijd met nieuwe oefeningen eindigde zij als tweede met 42,2 punten."

"Het waren twee ontzettend mooie dagen wij zijn als trainersteam ontzettend trots op deze meiden", besluit Heijnis.

In februari zullen de tweede voorwedstrijden worden gehouden en wordt bekend wie er doorstromen naar de regiokampioenschappen.