• Marian van der Weele van de Gemeente en John van den Heuvel van BPD leggen de gedenksteen neer.

    pr

Tuindorp Ouderkerk klaar

OUDERKERK Met vereende krachten plaatsten Wethouder Marian van der Weele van de Gemeente Ouder Amstel en Ontwikkelingsmanager John van den Heuvel van Gebiedsontwikkelaar BPD vorige week een gedenksteen met een tekst van Wim Sonneveld in het straatwerk van Ouderkerk Zuid. De steen verwijst naar het 'Tuinpad van mijn vader', dat een belangrijk thema was in de door BPD gewonnen prijsvraag.

GEDURFT Als enige inzender durfde BPD het aan direct de bestaande volkstuinen van Natuurgenot te verplaatsen naar de Jan Benningweg. Daardoor werd Tuindorp Ouderkerk Zuid één geheel, niet gesplitst door de volkstuinen.

"Maar we vonden wel dat het nieuwe complex voorzien van een nieuw clubgebouw en nieuwe kassen echt bij de buurt hoorde. Daarom loopt er een autovrij pad langs de bestaande bomensingel naar de ingang van de volkstuinen. Het is goed om te zien dat over dit 'Tuinpad van mijn vader' zowel de oude leden als nieuwe leden uit het plan naar hun volkstuin gaan", aldus John van den Heuvel.

GELUIDSSCHERM Naast het verplaatsen van de volkstuinen heeft BPD ook het geluidscherm langs de A9 verlengd en de kavel voor de nieuwe Jan Hekmanschool bouwrijp gemaakt. De nadruk lag echter op het woningbouwprogramma. In Ouderkerk Zuid komen uiteindelijk ruim 170 woningen en appartementen. Ongeveer een derde deel daarvan bestaat uit goedkope koopwoningen of huurwoningen voor Woningcorporatie Eigen Haard.

AANPASSING Wethouder Marian van der Weele: "Er heeft ondanks de crisis slechts één keer een aanpassing plaatsgevonden, waardoor er ook middel dure koopwoningen in het plan konden komen. Dat lijkt in deze tijd van grote druk op de woningmarkt en tekorten aan heipalen al weer lang geleden."

De wethouder gaf aan blij te zijn met de wijk en dankte BPD en het projectteam van de Gemeente voor de prettige en open samenwerking.

Binnenkort brengt BPD de laatste drie vrije kavels in verkoop. Voor vragen: JC van den Heuvel, BPD 020 304 99 09