• De selectie voor aanvang van het seizoen.

    facebook
  • SONY DSC

    pr

Terugblik op seizoen 2017-2018: SV Ouderkerk mag tevreden zijn

OUDERKERK Na een rommelig seizoen 2016-2017, startte Ouderkerk met 36 spelers op papier met een volwaardige selectie. Door de komst van een aantal jeugdspelers werd het seizoen met vertrouwen tegemoet gezien. Doelstelling was om zich in ieder geval zo snel mogelijk veilig te spelen. Ik sprak hierover met Lex van der Horst, hoofdtrainer van zondag 1. Terugblik op afgelopen seizoen en een kleine doorkijk voor komend jaar.

VOORBEREIDING De voorbereidingen liepen crescendo. Via een makkelijke plaatsing voor de tweede ronde in de beker, werden ook bijna alle oefenwedstrijden vrij eenvoudig gewonnen. Echter bij aanvang van de competitie pakte dit allemaal anders uit. Het oefen- en bekerprogramma bleken achteraf te licht geweest te zijn, de selectie was niet echt goed getest.

INEENSTORTING Zo werd de eerste competitiewedstrijd tegen de Kennemers kansloos met 1-4 verloren. In de 2e competitieronde kwam de latere kampioen SDZ op bezoek. Na een 2-1 voorsprong bij rust, stortte het collectief van Ouderkerk volledig ineen en ging ook deze wedstrijd met 2-8 verloren. Uit de eerste 7 wedstrijden trok Ouderkerk maar liefst 4 keer aan het kortste eind. Talent en kwaliteit genoeg, het kwam er echter nog niet uit.

BREEKPUNT Achteraf bleek de bekerwedstrijd tegen Breukelen een breekpunt. Ondanks de 4-7 nederlaag, zagen van der Horst en Pasteuning wel datgene terug waarop getraind werd. Vanaf dat moment ging de ploeg beter draaien, waarbij ook de ervaren spelers hun vorm terug vonden. In combinatie met de nieuwe aanwas werd weer gewonnen. Van de 19 resterende wedstrijden die volgden werden er maar liefst 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 4 verloren.

OVERKLAST De uitwedstrijd tegen Roda '23 was een hoogtepunt, waarbij een 3-0 voorsprong (3-3) net niet behouden kon worden. Er werd goed gespeeld. Memorabel was ook de uitoverwinning tegen Sporting Martinus. Met oogstrelend voetbal werden de Amstelveners totaal overklast en ging Ouderkerk er met een 0-5 overwinning vandoor.

HOOGTEPUNT Het absolute hoogtepunt van het seizoen was de uitwedstrijd tegen kampioen SDZ, waarin noodgedwongen werd geëxperimenteerd met een ander systeem. Gevolg was een 4-1 overwinning en de 3e periodetitel leek in zicht. De laatste periode ging uiteindelijk naar Schoten, maar Ouderkerk is zeker klaar voor seizoen 2018-2019. Met 44 punten uit 26 wedstrijden is Ouderkerk 5e geworden in de competitie. Met een doelsaldo van +11 is ook duidelijk dat de doelpuntenmachine in de tweede helft van het seizoen goed op gang kwam.

VOLGEND SEIZOEN De lat wordt hoger gelegd, de selectie wordt op orde gebracht voor komend seizoen. Een aantal spelers stoppen of gaan lager spelen. Daar tegenover staat dat een aantal talentvolle junioren over komen. Verwachting is dat Ouderkerk komend seizoen een jong, gretig elftal neerzet en de prestaties van dit jaar minimaal zal evenaren. Dit alles onder leiding van het goed functionerende en geoliede duo van der Horst - Pasteuning.