• pr

'Spaar authentieke woningen Korenbloemstraat'

DUIVENDRECHT Het plan om de 4 authentieke woningen in de Korenbloemstraat in Duivendrecht om te bouwen tot 12 nieuwe wooneenheden valt slecht bij de inwoners. Samen met de Korenbloemgroep zetten de stichtingen Oud-Duivendrecht en de Vrienden van Duivendrecht zich de komende tijd met volle energie in om de uiterlijke verschijningsvorm van de woninkjes Korenbloemstraat 7-19, in 1926 gebouwd door architect Simon Vieyra te behouden. Dinsdag 30 oktober heeft de Korenbloemgroep een eerste overleg gehad met de wethouder Ruimte mevrouw Barbera de Reijke en haar ambtenaar. Tijdens die bijeenkomst op het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel overhandigde een actief lid van de Korenbloemgroep de lijsten met handtekeningen van de inwoners uit de straat en de Bloemenbuurt.

Vieyra bouwde o.a. de Cinetonestudio's aan de Duivendrechtsekade en gebouwen voor Vroom en Dreesmann. De aanvraag voor nieuwe totaal andere plannen laat tekeningen zien die, volgens de bewoners van de straat, veel inwoners van Duivendrecht én mensen die kennis hebben van erfgoed, totaal niet passen bij de aard en het wezen van een authentiek stukje van de oude kern van Duivendrecht.

De verbouwereerde bewoners van de Korenbloemstraat vernamen de aanvraag voor het plan op de gele pagina's van het Weekblad van 19 september jl. De bewoners hebben zich verenigd en zelf de nodige stappen gezet richting college om te participeren. Er verandert té veel in hun straatje.

Dinsdag 30 oktober jl. heeft de Korenbloemgroep een eerste overleg gehad met de wethouder Ruimte mevrouw Barbera de Reijke en haar ambtenaar. Tijdens die bijeenkomst op het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel overhandigde een actief lid van de Korenbloemgroep de lijsten met handtekeningen van de inwoners uit de straat en de Bloemenbuurt. ( Zie bijgevoegde foto). De Welstandscommissie, die geraadpleegd is, houdt de aanvraag voorlopig aan. Duivendrechters gaan naar de eerst volgende openbare bijeenkomst van die commissie op maandag 19 november 2018 in Diemen, D.J. den Hartoglaan 1, 09.00 uur.